DPS / - DPS
19/08/2024 u 11:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS Nikšić: Umjesto Agenciji za projektovanje i planiranje, Opština poslove dodjeljuje firmama bez tendera

Predstavnici lokalne uprave ne umiju uraditi ili rade pogrešno, pa su tako za izradu projektne dokumentacije za pomenuti projekat angažovali firmu iz Kolašina, bez bilo kakvog tendera, iako postoji DOO Agencija za projektovanje i planiranje, čiji je većinski vlasnik Opština Nikšić, saopštili su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

- Jedno od prvih obećanja aktuelne vlasti u Nikšiću, a koje nijesu uspjeli riješiti ni za tri i po godine jeste raskrsnica kod Osnovne škole "Mileva Lajović Lalatović” - kazali su iz OO DPS Nikšić.

Oni pitaju zašto se poslovi bez tendera daju privatnim firmama, dok u Agenciji postoji stručni i kompetentni inženjeri i zašto se zaobilazi postupak javnih nabavki, na kojem bi Agencija kroz konkurentnu ponudu mogla dobiti poslove za potrebe lokalne uprave.

- Moguće zbog toga što direktorica Agencije nema vremena, zbog progona neistomišljenika među zaposlenim, zbog neustavnog usvajanja akata i izrade nezakonitog Pravilnika o sistematizaciji, koji je pisan i dogovaran po nikšićkim lokalima, a koji čim je istaknut na oglasnoj tabli biva mijenjan.

DPS Nikšić: Lokalni funkcioneri se tuku, policija mora da interveniše

Koliko samo nestručnosti, neznanja i zlih namjera stoji iza svih postupaka u lokalnoj upravi svjedočimo svakog dana, a i tek ćemo. Ali ne zadugo. Brzo će izbori, nakon koji će ovi i ovakvi postati politička prošlost u gradu pod Trebjesom - kazali su iz nikšićkog odbora DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 12:40