/ - ДПС
30/11/2021 u 10:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Петњица: Наставићемо интензиван развоj инфраструктуре у нашоj општини

Изграђен jе нови административни обjекат за потребе локалне администрациjе, што jе финансирано од стране претходне владе Црне Горе и Општине Петњица

Период иза нас у траjању од четири године jе вриjеме у коjем су остварени изванредни резултати из домена рада локалне власти чиjи jе главни стожер наша партиjа. У претходном четворогодишњем мандату били смо посвећени развоjу свеукупне инфраструктуре, па смо тако кроз реализациjу капиталних проjеката промиjенили личну карту Петњице, наводи се у саопштењу Општинског одбора ДПС Петњица.

– Изграђен jе нови административни обjекат за потребе локалне администрациjе, што jе финансирано од стране претходне владе Црне Горе и Општине Петњица. Такође, у готово свим мjесним центрима, помогнута jе изградња броjних обjеката за друштвене потребе и пружена финансиjска подршку за адаптациjу обjеката образовања и здравства. У том погледу дат jе велики допринос у адаптациjи и опремању просториjа за потребе jединице Завода за хитну медицинску помоћ – наводи петњички ДПС.

Истичу да су посебно поносни на капитални вишемилионски проjекат коjим jе завршена друга фаза темељне реконструкциjе пута Петњица–Беране. Такође, како су истакли, постигли су невjероватне резултате кроз модернизациjу локалних путева.

– У прошлоj години асфалтирали смо 24,5 км путева уз финансиjску подршку претходне владе преко Управе jавних радова, диjаспоре и локалног буџета, а све укупно модернизовали смо 38,5 км асфалтног пута. На таj начин, у значаjноj мjери смо риjешили проблем саобраћаjне изолованости са jасном визиjом да треба да наставимо у том правцу. У наредном периоду фокус ће нам бити дионица пута Петњица–Биоча, у вези са тим завршен jе главни проjекат чиjа jе укупна вриjедност преко 10 милиона еура и у сарадњи са Општином Биjело Поље кандидован према капиталном буджету државе Црне Горе. У сљедећем мандату приоритет ће нам бити регионални путни правац Петњица–Калаче, али и наставак финансирања проjектне документациjе путних праваца као што су: Петњица–Бор–Савин Бор–граница са Србиjом и до већих мjесних центара у нашоj општини - наводи се у саопштењу.

Истичу да ће у наредном периоду jош интензивниjе радити на развоjу инфраструктуре за бољи и квалитетниjи живот свих грађанки и грађана Петњице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:41