Фото: ТВЦГ
05/09/2021 u 20:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Горовић: Уобичајено вече у Пријестоници, повријеђено је 20 полицајаца

Према ономе што ми сада знамо и како смо поступали полиција није прекорачила овлашћења. Има простора да се то накнадно у законитим процедурама утврди, навео је Горовић

На Цетињу вечерас је мирно, као и током читавог поподнева. На градском тргу је тихо и ништа не указује на немиле сцене које су се одиграле на овом простору јуче и јутрос, јавља ТВЦГ преноси портал РТЦГ.

Полиције је много мање него у поподневним сатима, и сада је само једно возило у близини Цетијског манастира, нема ни полицијског ланаца који је био на Тргу.

Комуналне службе су очистиле Трг и уклониле дио каменица и остатке од каписла сузавца који се и даље осјећа у ваздуху. Грађани шетају, отворени су локали, пензионери су у парку, а дјеца се играју испред кућа и све указује да су се страсти стишале и да се ситуација нормализовала.

Након устоличења митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру, ситуација у Пријестоници је мирна и стабилна, а током дана повријеђено је 20-ак полицајаца, казао је за ТВЦГ Драган Горовић, помоћник директора Управе полиције.“За сада према информацијама које пристижу око 20-ак полицајаца је повријеђено, што се тиче грађана у сталној смо комуникацији са медицинском службом на Цетињу и још увијек немамо податак да се неко од грађана јавио или пријавио неку врсту повреда да је добио током данашњег дана”, казао је Горовић.

Он је навео да према тренутним информацијама полиција није прекорачила овлашћења, али, како додаје, има простора и начина да се то провјери и утврди.

“Према ономе што ми сада знамо и како смо поступали полиција није прекорачила овлашћења. Има простора да се то накнадно у законитим процедурама утврди”, навео је Горовић.

Он каже да је употреба хемијских средстава од стране полиције била одговор на оно што су грађани користили.

“Полиција је била изложења континуираним нападима уз употребу пиротехничких средстава, каменицама, петардама, ватрометима, разним предметима и другим средствима који могу да нанесу повреде. Као одговор на то полиција је примјенила физички снагу и хемијска средства”, саопштио је Горовић.

Објаснио је и шта се јутрос десило на Цетињу када је полиција интервенисала.

“Једна група грађана је покушала да се креће у зони штићеног простора, покушали су силом да прођу поред полицајаца, иако има је било наређено да се врате, они су силом покушали да пробију полицијски кордон, што им полиција није дозволила, каже Горовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 23:08