HERCEG NOVI / - HERCEG NOVI- FOTO: ŽANA BOJANIć
06/09/2024 u 07:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Herceg Novi: Zbog nestanka struje na Opačici nema vode u planiranim terminima

Zbog nestanka električne energije na Opačici privremeno će biti u prekidu rad samog izvorišta što će dovesti po problema u vodosnabdijevanju.

Kako obavještavaju iz hercegnovskog Vodovoda zbog toga nisu u mogućnosti da ispoštuju termine puštanja vode, piše Novski portal.

Herceg Novi: Zbog prekomjerne potrošnje vode moguće pooštravanje restrikcija

Podsjećanja radi, četvrti dan restrikcija pojavili su se problemi sa isporukom u određenim periodima, uglavnom, na rivijeri i višim zonama, zbog prekomjerne i drastične potrošnje vode.

- Juče potrošači u dijelu Meljina, Zelenici,  Kumbora, Đenovića nisu imali vodu pa će danas imati od 14 do 18 časova, kazao je za RTHN  tehnički direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija Herceg Novi Goran Simović:

– Apelovao bih na potrošače, turističku privredu na racionalnu potrošnju vode,  jer je  zbog pranja javnih površina, punjenja bazena, došlo do naglog pražnjenja rezervoara. Opala je, zbog suše i izdašnost izvorišta Opačica,na 10 metara. Opačica je i najveći izvor vodosnabdijevanja  dok je isključen sistem i dotok vode preko Plata- juče je upozorio  Simović.

On kaže da radnici Vodovoda ulažu maksimalne napore da ne dođe do većih problema jer je sistem prenapregnut. U svakodnevnim su kontaktima sa kolegama iz Hrvatske i Republike Srpske, pa očekuju prema zadnjim najavama, da bi se tunel trebalo da se puni, u noći između subote na nedelju (8. septembra) i da bude puštena sa Plata prema Herceg Novom. Nakon punjenja, provjere i mikrobiološke analize u Filter stanici  u nedelju veče bi voda trebalo da bude puštena ka potrošačima Herceg Novog, čime bi i restrikcije bile okončane. Najdalje do ponedeljka ujutro.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 09:48