/ - Фото: Д.С.
18/10/2021 u 13:04 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Иницијатива удружења „Шестани”: Субвенције за пролазак кроз тунел Созина за становнике МЗ Шестани и Острос

По принципу једнакости грађана траже субвенције за пролазак кроз тунел Созина за мјештане МЗ Шестани и Острос

Поводом објаве да ће Општина Бар ребалансом буџета за текућу годину предвидјети средства за субвенционирање пролазака кроз тунел „Созину” Удружење грађана „Шестани” обратило се предсједнику општине Бар Душану Раичечевићу. Из   Удружења грађана „Шестани“указују да “одлука мора бити свеобухватнија и примјеренија”.

 -Поштујући принципе једнакости грађана и намјенског располагања средстава јавне потрошње, предвиђена одлука морала би да обухвати и потребе житеља МЗ Шестани, односно грађана Бара који овај крај учесталије и намјенски посјећују. Поред наведеног, требало би размотрити и околност да ли најављена буџетска измјена треба да обухвати и потребе житеља одређених села са простора МЗ Острос - истичу из Удружење грађана „Шестани” и  додају:

- Сматрамо неопходним да и од Савјета мјесних заједница Шестани и Острос треба затражити званичну информацију о приједлозима за листу категорија мјештана који би требали бити корисници најављене субвенције.

По принципу једнакости грађана траже субвенције за пролазак кроз тунел Созина за мјештане МЗ Шестани и Острос.

- Надамо се да ће усвајање ове иницијативе условити незнатно увећање предвиђеног износа од 50.000 еура  јер би његово евентуално прераспоређивање било несврсисходно. Нови износ буџетског издатка, по овом питању, требао би бити сразмјерно увећан на основу транспаретно утврђених потреба грађана са подручја наведених мјесних заједница - сматрају из Удржења грађана „Шестани”. 

- На крају, надамо се да ћете због систематичнијег и трајнијег рјешавања овог питања упутити званичне дописе Министарству капиталних инвестиција и Управном одбору „Монтепут” д.о.о. и у њима затражити да, сходно Закону о путевима, иницирају код Владе Црне Горе усвајање измјена и допуна Одлуке о висини накнаде путарине за употребу тунела Созине и прилазних саобраћајница- наводи се у иницијативи Удружења грађана „Шестани” који, како су истакли на крају дописа, очекују подршку и институционалну иницијативу од стране предсједника Општине Бар, Душана Раичевића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:06