/ - FOTO: KDDK
14/09/2024 u 21:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Izuzetna humnost: Na X „Memorijalu Jovan Kosać“ prikupljeno rekordnih 60 jedinica krvi

U Opštoj bolnici Meljine organizovana je uspješna deseta akcija dobrovoljnog darivanja krvi “Memorijal Jovan Kosac”, čiji je rezultat šezdeset jedinica prikupljene krvi, što je rekord.

- Akcija je protekla u najboljem redu, pod kontrolom Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore iz Podgorice. Među davaocima krvi imali smo nekoliko njih koji su prvi put darivali krv. Ovo je deseti put da organizujemo akciju u znak sjećanja na našeg  tragično preminulog sugrađanina Jovana Kosać- kaže nam predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Herceg Novi, Zoran Srdanović.

Odziv dobrovoljnih davalaca bio je izuzetan, pa se Klub koji je organizator akcije posebno zahvaljuje Opstini Herceg Novi, Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore, Bolnici Meljine, te lokalnim medijima i kolektivima, piše RTHN.

- Najveću zahvalnost dugujemo našim davaocima koji su po ko zna koji put pokazali i dokazali nemjerljivu humanost- ističe Srdanović.

On je uvjeren da je svjest o davalaštvu krvi u Herceg Novom sve veća, te da će to rezultirati uskoro i vraćanjem odjeljenja za transfuziju u Bolinicu Meljine. Online peticija prema nadležnima je stalno otvorena. U međuvremenu oglasilo se i Ministarstvo zdravlja najavljujući da će uložiiti 200.000 eura u adaptaciju postojeće Službe transfuzije krvi u Bolnici Meljine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 21:33