Владимир Јокић на Самиту Б40 / - Општина Котор
30/11/2021 u 08:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jокић на самиту Б40 договорио потписивање Меморандума о сарадњи са Атином

Очување и развоj културне баштине, крузинг туризам, поморство, сарадња у области образовања помораца у виду повезивања и размjене ученика и студената средњих поморских школа и факултета, као и могућности обављања праксе на грчким бродовима, само су нека од броjних поља могуће сарадње

На маргинама Самита градова Балкана Б40, коjи се одржава у Истанбулу, предсjедник Општине Котор Владимир Jокић, састао се са градоначелником Атине Костас Бакоyаннис.

На састанку jе разговарано о конкретним областима сарадње између два Унеско града коjа, осим чланства у овоj организациjи, повезуjу и броjна друга питања. Очување и развоj културне баштине, крузинг туризам, поморство, сарадња у области образовања помораца у виду повезивања и размjене ученика и студената  средњих поморских школа и факултета, као и могућности обављања праксе на грчким бродовима, само су нека од броjних поља могуће сарадње. Сарадња у области спорта, са акцентом на ватерполо, коjи jе подjеднако важан дио спортског живљења Атине и Котора, била jе jедна од тема  на данашњем састанку.

Градоначелник Атине jе посебно интересовање изразио за историjат и континуитет Бокељске морнарице коjа ових дана очекуjе и званичну обjаву  уписа на Унеско листу.

Након посjете Грчкоj,  премиjера  Здравка Кривокапића и министра вањских послова Ђорђа Радуловића, договорено jе успостављање сарадње Котора и Атине чиме jе био отворен пут за  приступ реализациjи потписивања МОУ (Меморандума о сарадњи).

Два градоначелника, потврду успостављања сарадње Котора и Атине, потписати ће у Атини почетком сљедеће године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:11