foto: željko šapurić / - FOTO: žELJKO šAPURIć
25/07/2024 u 14:16 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kovačević: Sumnjam da je podmetnut požar na deponiji Mislov do

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Nikšić jednoglasno su usvojene sve tačke dnevnog reda. Sjednici nijesu prisustvovali odbornici iz redova opzicionih partija, uprkos dogovoru sa poslednjeg Kolegijuma predsjednika SO Nikšić Nemanje Vukovića.

Na sjednici 18. jula odbornici iz Kluba odbornika “Evropski tim za Nikšić”, podnijeli su inicijativu i trebali da raspravljaju o razrješenju Marka Kovačevića, ali je glasovima vladajuće većine ta tačka skinuta sa dnevnog reda. Sjednica je trebalo da se nastavi 23. jula, ali je odložena, jer su odbornički Klubovi većine tražili odlaganje uz razloga što jedan broj nikšićkih odbornika nije bio u mogućnosti da prisustvuje lokalnom parlamentu zbog obaveza u Skupštini Crne Gore i ličnih razloga.

Na današnjoj sjedni ci Skupštine opštine Nikšić odbornici su raspravljali o predlog odluke o davanju u zakup zemljišta putem prikupljanja ponuda radi postavljanja privremenih objekata u skladu sa Odlukom o donošenju programa privremenih objekata na teritoriji opštine Nikšić, zatim o informaciji o ostvarivanju socijalne politike u opštini Nikšić za 2023.godinu sa predlogom ocjena i zaključaka. U dnevni red uvrštena je odluka o pristupanju Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju i izradi Akcionog plana za održivu energiju i klimu.

Požar sa deponije Mislov do krenula ka Budošu, očekuju pomoć iz vazduha

Sve odluke današnje zasijedanja jednoglasno su usvojene. Prof. dr Miroslav Doderović izabran je za predsjednika žirija za dodjelu Nagrade oslobođenja Nikšića za 2024. godinu..

Odbornica Ujedinjene CG Anica Đurović istakla je da su na području Nikšića i dalje nepovoljni demografski podaci. Ona je predložila je da se naknada za novorođenčad poveća za 100 odsto.

Potpredsjednik SO Nikšić Arsenije Lalatović je rekao da je vlast u Nikšiću stabilna. Lalatović je rekao da podržava predlog odbornice Ujedinjenje CG Anice Đurović da se povećaju naknade za novorođenu djecu.

„Podržavam predlog odbornice Anice Đurović o povećanju naknada za novorođenu djecu. Moramo maksimalno raditi  da se zaustava negativni demografski podaci u Nikšiću. Uvjeren sam da ćemo time učiniti da Nikšić bude grad u koji će se dolaziti, a ne grad iz kojeg se odlazi“, istakao je Lalatović.

Tatjana Bjeletič je rekla da je po osnovu naknade za novorođenu djecu iz opštinskog budžeta prošle godine je izdvojeno 58.000 eura, odnosno po 100 eura je isplaćeno za po osnovu 580 zahtjeva za naknadu

Danas se vidi ko radi za dobro svih građana Nikšića istakao je predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković

„ Cilj lokalne samouprave da poboljša socijalnu i materijalnu situaciju i da riješi sve ostale problem. Ne guramo probleme pod tepih i radimo na njihovom rešavanju, kao i u slučaju rešavanja deponije Mislov do koja gori već 20 godina. Ovi koji danas pišu saopštenja 20 godina su se pravili mrtvi, a danas su se sjetili da se zapalila deponija koja nije gorjela, čini mi se, godinu i po dana. Isto tako imamo situaciju i u stanju socijalne politike, znamo šta su problemi, rješavamo ih, ali i govorimo o njima, kao i o svim problemima sa kojima se suočava naša opština”, kazao je Vuković.

Mirko Pavićević se u ime Fondacije Volonteri Crne Gore zahvalio odbornicima SO Nikšić na pomoći u radu Fondacije.Istakao je dobru saradnji i sa nikšićkim Centrom za socijalni rad..

.Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević zahvalio se  je ekipama vatrogasaca, Komunalnog preduzeća i nadležnog Sekretarijata koji su spriječili da se požar ne proširi požar na deponiji Mislov do.

„ Požar će se, vrlo brzo ugasiti, a Opština radi da se tretman otpada u Nikšiću veoma brzo rješi. Čitave prošle godine i do sada u ovom dijelu ljeta, nijesmo imali požare na deponiji. Imamo osnovane sumnje da je moguće da je u pitanju ljudski faktor. Obavijestili smo policiju koja će preduzueti dalje korake“, istakao je Marko Kovačević.

Prisutni odbornici aktuelne većine raspravljaju o Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju i izradi Akcionog plana za održivu energiju i klimu. Opština Nikšić se prema Sporazumu obavezuje da će smanjiti emisiju CO2, povećati otpornost na klimatske promjene i predložiti rješenja za ublažavanje energetskog siromaštva na svojoj teritoriji.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 05:56