Лешина угинулог говечета у Патковој отоци / фото: М.Н.
26/07/2021 u 06:50 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лош однос надлежних према ријеци: У води Лима мртва крава већ 20 дана

На Патковој отоци већ двадесетак дана стоји леш угинулог говечета. Неколико пута сам позивао Комуналну службу и нико не реагује. Већ је почела да се распада, љето је и шири се несносан смрад, каже кајакаш Мирко Станић

Један од најстаријих кајакаша не само у Црној Гори, који свакодневно шпарта таласима Лима, јесте Мирко Станић који каже да је разочаран односом надлежних према овој рјечној љепотици. Он за "Дан" каже да је лешина угинуле краве већ двадесетак дана у Лиму, такорећи на само стотинак метара од центра града и да нико не реагује.

– На Патковој отоци већ двадесетак дана стоји леш угинулог говечета. Неколико пута сам позивао Комуналну службу и нико не реагује. Већ је почела да се распада, љето је и шири се несносан смрад. Ја сам у кајаку пролазио близу и сликао и видио о каквом непријатном осјећају се ради. Ово је право непримјерено иживљавање над Лимом – истиче Станић и додаје да је у Лиму за све ове године видио да се баца све и свашта, али да је непримјерено да неко у ријеку баци мртву краву. Каже да је крава плутала низ таласе Лима и зауставила се на мјесту гдје је вода најплића. Иначе, и са једне и са друге стране Лима налази се више кућа, гдје постоје и вртови са поврћем, а доста је и мјеста за одмор у баштама овдашњих домаћина. Сви они апелују на своје суграђане да не бацају оно што им не треба у Лим јер тако раде против себе и свог здравља.

– Неко је највјероватније бацио краву, која је сигурно била угинула, и на тај начин покушао да је се ријеши. Вода је гурала низводно, а шта све то значи за биљни и животињски свијет у Лиму, али и око њега, за све оне који живе у близини, сувишно је говорити. Све док су нам нарави овакве, није ни чудо што сви сматрају ријеку Лим на подручју бјелопољске општине најзагађенијом – кажу мјештани.

Подсјећамо, почетком мјесеца лешина угинулог телета била је у ријеци Љубовиђи, изнад Павиног Поља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:56