Пут у лошем стању / - М. Н.
08/09/2021 u 14:34 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ФОТО - ГАЛЕРИЈА) Мјештани планирају да блокирају пут Томашево - Барице

То су најавили прије двадесетак дана, након што су како су саопштили покушавали да натјерају надлежне органе да концесионар ШИК ,,Лим‘‘ изврши санацију овог путног правца

За сјутра су мјештани села који гравитирају дијелу путног правца Томашево  - Барице, у Вранешу код Бијелог Поља, били заказали протест и блокаду ове саобраћајнице. То су најавили прије двадесетак дана, након што су како су саопштили покушавали да натјерају надлежне органе да концесионар ШИК ,,Лим'' изврши санацију овог путног правца. Пут је како наводи Вукоман Крговић, предсједник Мјесне заједнице Галица у кататрофалном стању због проласка тешких камиона натоварених дрвеном грађом.

Сјутра ће како кажу дежурати на овом путном правцу и још неколико дана чекати коначно решење.

- Пут је дуг седам километара, и асфалт који је постављен био прије скоро три деценије, гори је него најгори макадамски. И остали путни правци су у лошем стању. Зато смо затражили помиоћ, и како нам је градоначелник петар Смоловић обећао, требало је да буде формирана конмисија која ће све обићи и дати решење ове ситуације. И потврдио на, да уколико све буде како смо ми казали, да је пут уништен, затражиће од Министарства пољопривреде и новог министра Стијовића да се раскине уговор са концесионаром - каже Крговић.

Јуче је Крговић предао захтјев у ШИК ,,Лим'' да се од данас обустави пролазак камиона овим путниом правцем.

- Већ дуго времена сте упознати са нашим проблемом око пута Томашево –Барице и захтјева који су везани за ову проблематику.Недавно смо се обратили надлежним општинским и државним органима како бисмо ријешили наш дугогодишњи проблем. У том обраћању дали смо рок до 7. септембра 2021. године да нам одговоре на захтјеве. Уколико са тим органима не дођемо до неких договора, принуђени смо да између осталог не дозволимо даље одвожење техничке грађе са подручја наше мјесне заједнице, која се одвози на основу концесионих уговора. Зато ћемо након што смо  се обратили концесионару да не креће сјутра овим путевима, дежурати и нећемо дозволити пролаз - каже Крговић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 02:20