/ -
17/06/2022 u 16:07 h
А.Д.-М.Л.В.А.Д.-М.Л.В.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Збор грађана Лијеве Ријеке: Распетљати прикључне петље аутопуту

Очекуjемо да ће ово бити овако како смо договорили, а уколико не буде ми ћемо предузети даље кораке, поручује Саво Оровић, мјештанин

Мјештнима Лијеве Ријеке надлежни су предочили да нема приступне петље у мјесту Лопате, а да могу само да добију приступни пут Ножице-петља Веруша. Ово је условно јер надлежни траже да су ријешени сви имовинско-правни односи. Мјештани траже да се хитно "распетљају" приступне петље аутопуту како не би привремена рјешења остала и трајна. То су јуче поручили са збора у мјесту Лијева Ријека гдје је било присутно више десетина мјештана Веруше, Лијеве Ријеке, Брскута...

Мјештанин Саво Оровић каже да је Град понудио наjвише добру вољу.

– Тражимо да се направи пут са петље Веруша у дужини од 1.600 метата и пут кро Љеваjу од 1.400 метара у рангу регионалног пута са прописаном ширином и дозвољеним успоном. Такође, тражимо да се од Ножица до Лопата постоjећи регионални пут пресвуче асфалтом. Уважили су наше проjекте и рачунаjу да ће их испунити. Очекуjемо да ће то тако бити, а уколико не буде ми ћемо предузети даље кораке – рекао је Оровић.

Збор је трајао од 14 до 15:15 часова, а у 15 сати стигло је саопштење медијима замјеника градоначелника Часлава Вешовића који је рекао да ће та саобраћајница послужити као привремено рјешење. Вешовић је поручио да су спремни да помогну грађанима иако то није у надлежности локалне самоуправе.

– Иако локална самоуправа нема никаквих надлежности када jе у питању реализациjа проjекта изградње аутопута и регионалних саобраћаjница коjе треба да повежу петљу са постоjећом инфраструктуром, већ jе то у искључивоj надлежности државе и њених институциjа, Главни град, jе изразио спремност да помогне да се нађе адекватно привремено рjешење – поручио је Вешовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 20:03