/ - Шеталиште пржно
30/11/2021 u 16:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Морско добро" креће у реализацији два важна инфрастуктурна пројекта

Један је од приоритета је пројекат "Израда напера на Јазу" који ће значајно допринијети у рјешавању дугогодишњег проблема како би се спријечили наноси од поплава, као и извођење радова пројекта ревитализације плаже Пржно

Јавно предузеће за управљање морским добром Црне Горе ће у наредних неколико дана кренути у реализацији два важна инфрастуктурна пројекта у зони морског добра, а то су "Извођење радова на партерном уређењу риве Пржно" и ИИ фаза извођења радова "Изградња и уређење шеталишта на Јазу", поручио је директор Јавног предузећа Младен Микијељ, након радног састанка који је одржан данас са секретаром Секретаријата за инвестиције Општине Будва Јоком Поповићем и његовим сарадницима.

Један је од приоритета је пројекат "Израда напера на Јазу" који ће значајно допринијети у рјешавању  дугогодишњег проблема како би се спријечили наноси од поплава, као и извођење радова пројекта ревитализације плаже Пржно.

image
- Фото: Морско добро

-Секретаријат за инвестиције општине Будва ће у складу са могућностима пружити финансијску подршку Јавном предузећу у циљу реализације важних капиталних пројеката који ће бити уврштени у план инвестиционих активности за наредну годину- истакао је секретар Секретаријата за инвестиције Општине Будва.

Јавно предузеће ће извдвојити више средстава у односу на средства која ће бити опредијељена буџетом Владе Црне Горе.

image
- Фото: Морско добро

Важно је истаћи да ће Јавно предузеће у сарадњи са Општином Будва до краја године расписати међународни тендер за израду пројекта шеталиште Будва-Завала.

У току је расписивање тендера за набавку и поставку мобилијара ( клупе и канте за отпатке) за цијело црногорско приморје, а дио ће између осталог бити намјењен и будванској општини.

Заједнички састанак је имао за циљ унапређење инфраструктуре и заједничка сарадња између Општине Будва и ЈП „Морско добро“.

Представнике Општине Будва су поред директора Јавног предузећа "Морско добро" Младена Микијеља угостили представници Службе за уређење и изградњу Вукашин Мијатовић и Миљана  Миљанић."

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:34