ОТВОРЕН ВРТИЋ У ПЉЕВЉИМА / - ФОТО: МПНКС
01/02/2022 u 15:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МПНКС: У насељу Гуке у Пљевљима отворен вртић – Ђепето

Повод данашњег окупљања је примјер како се кроз јединствену политику и заједничке напоре даје допринос изградњи боље будућности за наше најмлађе, казала је министарка Братић

Данас је у насељу Гуке, у Пљевљима, отворена нова васпитна јединица „Ђепето“, која садржи четири нове васпитне групе. Тим поводом, у новоотвореном вртићу одржана је свечаност коју је пригодним обраћањем отворила министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић, а присутнима је топлу добродошлицу пожељела и директорица вртића „Ђепето“, Нада Кнежевић, саопштено је из Министарства.

image

ОТВОРЕН ВРТИЋ У ПЉЕВЉИМА

- ФОТО: МПНКС

Како је саопштено, Братић је изразила задовољство и част да у име Министарства просвјете, науке, културе и спорта, након вишемјесечних радова, отвори ново здање „ Ђепето“ у Пљевљима.

- Предшколско образовање представља прву степеницу и систему образовања, који је уређен тако да се од најранијег периода, од стране професионалаца прате и адекватно подстичу сви аспекти личности дјетета, когнитивни, социјални и емотивни. Препознајући немјерљив значај васпитања и образовања у раном узрасту, настојимо да предшколски програми буду што квалитетнији, како би нашој дјеци поставили здраве темеље за цјелокупан живот и пружили подршку породицама у остваривању њихове васпитне функције -  изјавила је министарка.

Она је нагласила озбиљност Министарства којом се приступило организацији програма предшколског васпитања, у правцу да свако дијете, активно, а уз стручно усмјеравање од стране васпитача, развија стручна интересовања и даровитост.

- Повод данашњег окупљања је примјер како се кроз јединствену политику и заједничке напоре даје допринос изградњи боље будућности за наше најмлађе - закључила је министарка Братић.

Директорица вртића Нада Кнежевић изразила је посебно задавољство што је овај дио града добио дуго очекивани и опремљени објекат, с обзиром да је ова васпитна јединица требала отпочети са радом још 2016. године. Т

Она је нагласила изузетно добру и интезивну сарадњу са Министарством просвјете, науке, културе и спорта, захваљујући којој је овај крај добио објекат најсавременијих перформанси, који ће у потпуности задовољити потребе малишана из насеља Гука, пружити им бригу, његу васпитање и образовање, и пријеко потребну рану стимулацију.

Свечаност је обиљежио и културно умјетнички програм у којем су учешће узели малишани кроз изведбу дјечије приредбе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:26