Милош Шуштер / - Д. Стојановић
11/06/2021 u 10:07 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

На шта је Водаком утрошио 100 хиљада еура у Бару

Одборник Милош Шуштер (УРА) је тражио да ово привредно друштво из којег се иступа, поднесе извјештај о свом раду када је Бар у питању и објасни на шта је потрошило новац Општине Бар

Највише полемике на 24. прекинутој сједници локалног парламента у Бару изазвала је четврта тачка дневног реда о иступању доо „Водаком“.

Одборник Милош Шуштер (УРА) је тражио да ово привредно друштво из којег се иступа, поднесе извјештај о свом раду када је Бар у питању и објасни на шта је потрошило новац Општине Бар. Он је тврдио да општина није добила адекватну противуслугу за 100.000 еура, колико је годишње кошта чланство у „Водакому”.

Предсједник Душан Раичевић је подсјетио да је Општина 2004. године донијела одлуку о прихватању уговора о оснивању заједничког друштва за водоснабдјевање и одвођење отпадних вода за црногорско приморје и тада општињу Цетиње.

Раичевић је казао да је боље да та средства усмјере на враћање кредита, а да ће представници „Водакома” бити позвани да поднесу извјештај на првој наредној сједници СО Бар.

Д.С.

Izdvojeno

11. jun 2021 10:21