Милена Божовић / - SERGEJ ZABIJAKO, PROMO-MONTENEGRO
08/10/2021 u 12:48 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Наредно засједање СО Бар на YouTube каналу Општине

Божовићева је прихватила захтјев који је недавно доставио Клуб оборника Демократа Бар, образложивши тај потез као корак ка модернизацији и већој транспентности рада СО Бар

Сједнице Скупштине Општине Бар ће се од наредног, 27. засједања, преносити уживо путем званичног Јутјуб (YouTube) канала Општине Бар, најавила је предсједница локалног парламента мр Милена Божовић.

Божовићева је прихватила захтјев који је недавно доставио Клуб оборника Демократа Бар, образложивши тај потез као корак ка модернизацији и већој транспентности рада СО Бар.

Она је поздравила захтјев Демократа за обезбјеђивање услова за пренос уживо свих наредних сједница СО Бар.

- Када је у питању пренос сједница путем друштвених мрежа, Пословник о раду скупштине је слово закона, а у члану 109. прописано је да локални радио емитер Радио Бар директно преноси сједнице СО Бар. Истим чланом прописано је да Скупштина обезбјеђује услове да и други електронски медији могу вршити пренос сједнице Скупштине. Закон о електронским медијима не препознаје друштвене мреже под појмом електронских медија - казала је Божовић, подсјетивши да многе општине имају обезбијеђен пренос уживо засједања путем општинских телевизија.

Према њеним ријечима, када је у питању пренос путем званичног YouTube канала Општине Бар, у завршној су фази прикупљања понуде од стране телеоператера.

Такође, предсједница СО Бар најавила је и да ће од наредне године одборницима бити обезбијеђени лаптопови или таблет уређаји, са циљем што мање употребе папира и олакшавања рада одборника.

- Предлогом Буџета за 2022. годину предвиђена је и ова ставка. То ће обезбиједити лакши и ефикаснији рад одборника - казала је Божовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 03:19