/ -Фото: Д.Ј.
26/08/2021 u 06:10 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Немили догађаји у Беранселу: Пиромани запалили седам тона сијена, обијен аутомобил

Ово је више него поразно да неко на овако дрзак начин у центру насеља, недалеко од стамбених објеката, подмеће пожаре и уноси немир код локалног становништва, жале се мјештани

Засад непознати починиоци запалили су, у ноћи између уторка и сриједе, око седам тона сијена на три различите локације у беранском приградском насељу Берансело.

Изгорели су стогови сијена Радосава Премовића, Марка Бојовића и Света Томовића.

У Беранселу је исте вечери обијен и путнички аутомобил "мерцедес", власништво Александра Томовића.

-Неко од пролазника је негдје око један сат иза поноћи примијетио да је недалеко од наше куће, поред пута, запаљено сијено. Речено ми је да је тај пролазник обавијестио ватрогасце који су дошли на лице мјеста и локализовали пожар. Међутим, остаци сијена нијесу за употребу. Штета је велика јер се овдје налазило близу четири тоне сијена. Ово је више него поразно да неко на овако дрзак начин у центру насеља, недалеко од стамбених објеката, подмеће пожаре и уноси немир код локалног становништва. Брука и срамота – огорчен је Радосав Премовић.

Марко Бојовић је испричао да се пробудио усред ноћи и видио како у његовом дворишту гори стог сијена.

image

Фото: Д.Ј.

-Фото: Д.Ј.

-Око два сата иза поноћи пробудио сам се и примијетио јаку свјетлост у дворишту куће. Видио сам да је пламен захватио оближњи стог сијена. Нијесам звао ватрогасце, јер сам увидио да сијену нема спаса, али сам с братом поливао водом околни простор спречавајући да пламен захвати помоћне објекте. Не могу да вјерујем да је неко ово могао да уради – казао је Бојовић, додајући да му је изгорело око хиљаду килограма сијена.

Свето Томовић наводи да му је изгорело близу двије тоне сијена и да је послије свега остао горак осјећај због оног што се десило у Беранселу.

-Приморан сам да продам краву, јер послије овога нијесам у стању да јој обезбиједим храну. Ово не приличи цивилизованим и разумним особама – нагласио је Томовић.

Из Службе заштите и спасавања казали су да су око 1,15 часова добили дојаву да гори сијено Премовића и да су брзом интервенцијом угасили пожар, али да преостало сијено није за употребу.

Мјештани Берансела су јуче најоштрије осудили немила дешавања.

-У исти мах запалити толика сијена и обити аутомобил у нашем насељу представља прави злочин. Овако су могле да изгоре куће и да народ страда. Сви смо огорчени и узнемирени. Очигледно је да је неко смишљено и организовано подметнуо пожаре, јер у том моменту није било временских неприлика. Надамо се да се ово никада више неће поновити и да ће надлежне службе у што краћем року пронаћи и процесуирати виновнике ових нечасних дјела – поручио је предсједник МЗ Берансело Слободан Лончар.

Из полиције су казали да интензивно раде на расвјетљавању поменутих инцидената.

Јуче у раним јутрањим часовима у беранском приградском насељу Буче од удара грома изгрела је штала Душка Рмуша. Том приликом страдала је свиња, као и двадесетак кокошака. Прије десетак дана такође у насељу Буче запаљена је штала Неђељка Богавца, када је изгорела велика количина сијена.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 11:07