Postavljena zaštitna mreža / - Ž.Š.
10/10/2024 u 16:43 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nikšić: Postavljanjem zaštitne mreže lokacija u Ljeskovim dolima obezbijeđena u skladu sa najvišim standardima

Iz Оpštine Nikšić saopštilii su da je lokacija u Ljeskovim dolima, gdje je zakopana euranazirana stoka zaražena kju groznicom, uređena shodno dogovoru.

- Razumijevajući zabrinutost građana MZ Bogetići, bili smo u stalnoj komunikaciji sa njihovim izabranim predstavnicima. Lokacija na kojoj je zakopan prvi kontingent eutanaziranih životinja nalazi se na obodu MZ Bogetići, te smo, u skladu sa prethodnim zahtjevom, na istoj postavili svjetlosnu signalizaciju radi odvraćanja divljih životinja. Оva signalizacija imala je za cilj da spriječi potencijalno ugrožavanje lokacije, sve do postavljanja zaštitne ograde specifičnih karakteristika, koja će obezbijediti trajnu zaštitu. Predstavnike mjesne zajednice smo blagovremeno obavijestili o poteškoćama s kojima smo se suočili u procesu nabavke navedene ograde, navodi se u saopštenju.

image

Postavljena zaštitna mreža

- Ž.Š.
image

Postavljena zaštitna mreža

- Ž.Š.

Dodaju da današnji "netačni navodi Savjeta MZ Bogetići, za koje vjeruju  da nijesu posljedica loše namjere već nedovoljne informisanosti, mogli bi dovesti dio javnosti u zabludu".

- Uprkos izazovima, naši radnici, zajedno sa DОО Кomunalno, kontinuirano su obilazili predmetnu lokaciju i preduzimali sve neophodne mjere kako bi se osigurala njena potpuna sanacija. Danas želimo obavijestiti javnost da je zaštitna ograda postavljena i da je lokacija adekvatno obezbijeđena. Оvim putem želimo okončati sve buduće spekulacije, insinuacije i, naročito, političke zloupotrebe povodom ovog pitanja. Ističemo da ćemo nastaviti da djelujemo u skladu sa zakonskim propisima i u najboljem interesu naše zajednice, pružajući podršku farmerima koji su u ovoj situaciji najteže pogođeni - navode iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. oktobar 2024 16:43