Фото:(исјечак yоuтуbе РТВ Цетиње) / - Фото:(исјечак YоUтуBе РТВ Цетиње)
29/05/2021 u 17:15 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новак Аџић предложен за члана савјета РТВ Цетиње

Одлуку је образложио предсједник одбора Рашко Брновић

Двадесет шеста сједница Скупштине Пријестонице Цетиње протекла је у дискусији око прве тачке дневног реда, Избор именовања и разрјешења, у дијелу који се тиче именовања једног члана Савјета Радиотелевизије Цетиње, јавља РТВ Цетиње и портал Цетињски лист.

Одбор за именовања локалне скупштине одлучио се за кандидата Новака Аџића јер је, како је саопштено задовољио све услове који су прописани Одлуком о оснивању Савјета локалног јавног емитера. Одлуку је образложио предсједник одбора Рашко Брновић.

Додатно појашњење дала је и одборница ДПС Дејана Диздар која је казала да у законским прописима који се односе на избор из НВО сектора јасно пише која је потребна документација.

Одборник ГП УРА, Петар Мартиновић је казао да је прошлог пута била слична ситуација око именовања чланова савјета РТВ Цетиње.

За одборника ДПС Милована Јанковића оба кандидата су квалитетно рјешење.

Други круг расправе око именовања једног члана Савјета Радиотелевизије Цетиње почео је излагањем одборника Демократа Данила Мрваљевића који је поставио низ питања и указао на потенцијалне сукобе интереса приликом кандидатуре чланова савјета РТВ Цетиње.

Одборница Диздар је казала да не жели да „залази у неке ствари“ али да ће нешто саопштити одборнику Мрваљевићу у „четири ока“

У име предлагача одлуке, одборник ДПС Рашко Брновић је у завршној ријечи навео да му се чини да ни један одбор до сада није био под „оваквом лупом“.

Скупштина је на почетку рада констатовала оставку предсједнице Маје Ћетковић, одборничко мјесто у редовима Демократске партије социјалиста припало је Драгани Калуђеровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 15:29