/ - ФОТО: РТЦГ
25/11/2021 u 20:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Покушаће да нађу рјешење за дуг РТВ Цетиње

Прије шест дана, РТВ Цетиње добила је рјешење о принудној наплати дуга за порезе и доприносе који, како је наведено, премашује 180 хиљада еура

Најстарији електронски медиј у нашој земљи РТВ Цетиње у незавидној је финансиској ситуацији. Због дуга за порезе и доприносе пријети им блокада рачуна. Запослени у том медију ипак вјерују да ће бити довољно слуха да се то не деси како би могли несметано да раде. Из Пријестонице Цетиње, која је оснивач тог медија, и поред истицања да су спремни да помогну, наводе да то предузеће није једино које је у проблемима, пише портал РТЦГ.

Прије шест дана, РТВ Цетиње добила је рјешење о принудној наплати дуга за порезе и доприносе који, како је наведено, премашује 180 хиљада еура.

- Евидентирана је опомена, односно рјешење о принудној наплати обвезника за дуг по основу текућих обавеза, тако да се очекује да сљедећи корак буде блокада новчаних средстав- казала је за ТВЦГ Марија Булајић Шкулетић из Управа прихода и царина.

Прије блокаде, понуђен је рок који истиче за три дана, а до када овај медиј мора уплатити шестину дуга.

- Генеза тог дуга је уназад пет до шест година. Проблем је у томе што се увијек одлагало рјешење и увијек је то неко некоме другоме остављао. Ми смо све урадили, а радимо и сад и то све у корист своје штете, да бисмо одржали ову фирму да функционише, али очигледно да неђе неко нема слуха или му једноставно није стало- каже Младен Задрима из РТВ Цетиње.

Из Пријестонице увјеравају да им је и те како стало до локалног медија, али да постоје и друга предузећа и установе које су такође пред блокадом.

- Пријестоница остаје отворена за садржајну сарадњу уз разумијевање да из истих средстава хранимо своје породице и да смо дужни да јавно, транспарентно и законито располажемо средствима грађана. Нијесмо их основали да би их угасили- поручује Станко Марић из Пријестонице.

Из Директората за медије обећавају да ће у договору с Управом прихода покушати да пронађу прелазно рјешење, а као трајно виде Закон о аудио-визуелним медијским услугама који ће медијима омогућити боље услове рада.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

27. januar 2022 06:05