/ - ФОТО: РТЦГ
25/11/2021 u 20:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Покушаће да нађу рјешење за дуг РТВ Цетиње

Прије шест дана, РТВ Цетиње добила је рјешење о принудној наплати дуга за порезе и доприносе који, како је наведено, премашује 180 хиљада еура

Најстарији електронски медиј у нашој земљи РТВ Цетиње у незавидној је финансиској ситуацији. Због дуга за порезе и доприносе пријети им блокада рачуна. Запослени у том медију ипак вјерују да ће бити довољно слуха да се то не деси како би могли несметано да раде. Из Пријестонице Цетиње, која је оснивач тог медија, и поред истицања да су спремни да помогну, наводе да то предузеће није једино које је у проблемима, пише портал РТЦГ.

Прије шест дана, РТВ Цетиње добила је рјешење о принудној наплати дуга за порезе и доприносе који, како је наведено, премашује 180 хиљада еура.

- Евидентирана је опомена, односно рјешење о принудној наплати обвезника за дуг по основу текућих обавеза, тако да се очекује да сљедећи корак буде блокада новчаних средстав- казала је за ТВЦГ Марија Булајић Шкулетић из Управа прихода и царина.

Прије блокаде, понуђен је рок који истиче за три дана, а до када овај медиј мора уплатити шестину дуга.

- Генеза тог дуга је уназад пет до шест година. Проблем је у томе што се увијек одлагало рјешење и увијек је то неко некоме другоме остављао. Ми смо све урадили, а радимо и сад и то све у корист своје штете, да бисмо одржали ову фирму да функционише, али очигледно да неђе неко нема слуха или му једноставно није стало- каже Младен Задрима из РТВ Цетиње.

Из Пријестонице увјеравају да им је и те како стало до локалног медија, али да постоје и друга предузећа и установе које су такође пред блокадом.

- Пријестоница остаје отворена за садржајну сарадњу уз разумијевање да из истих средстава хранимо своје породице и да смо дужни да јавно, транспарентно и законито располажемо средствима грађана. Нијесмо их основали да би их угасили- поручује Станко Марић из Пријестонице.

Из Директората за медије обећавају да ће у договору с Управом прихода покушати да пронађу прелазно рјешење, а као трајно виде Закон о аудио-визуелним медијским услугама који ће медијима омогућити боље услове рада.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:54