Мркојевићи / - слика Д.С.
22/12/2021 u 07:42 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Бар уплатила 666.588 еура за експропријацију на путу кроз Мркојевиће

Тиме су се стекли сви услови да се МФСС даље задужи, спроведе експропријација, распише извођачки тендер и коначно крене реконструкција овог путног правца, поручио је предсједник Општине

Општина Бар уплатила је Министарству финансија и социјалног старања (МФСС) 666.588 еура за експропријацију на регионалном путу Р-29 кроз Мркојевиће. Тиме су се стекли сви услови да се МФСС даље задужи, спроведе експропријација, распише извођачки тендер и  коначно крене  реконструкција овог путног правца-поручио је предсједник Општине Душан Раичевић на сједници СО Бар.

Он је додао да је овај регионални путни правац у свим стратегијама дефинисан као један од приоритетних развојних пројеката за даљи развој града Бара.

Споразум из августа 2020.године  закључен између Општине Бар, Општине Улцињ и Управе за саобраћај дефинисао је обавезу да ове општине  финансирају и спроведу поступак експорпријације на својим територијама, док се Управа за саобраћај обавезала да финансира извођење радова сходно ревидованом главном пројекту.

- Општина Бар данашњом исплатом испунила је своје обавезе које су нужне за отпочињање реконструкције регионалног пута Свети Иван-Каменички мост-Круте-саопштили су из локалне управе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 00:14