Зграда Општине Котор / -Б.М.
01/11/2021 u 06:38 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Котор због изгубљених судских спорова исплатила преко пола милиона

У периоду од 1. јануара до 30. септембра ове године по истом основу исплаћено је укупно 51.396 еура, а Општина Котор је тужилац у 18, а тужена страна у 218 предмета

По основу изгубљених судских спорова из буџета Општине Котор у 2020. години исплаћено је укупно 582.042 еура, док је у периоду од 1. јануара до 30. септембра 2021. године по истом основу исплаћено укупно 51.396 еура, подаци су Секретаријата за имовинско правне послове на чијем челу је Небојша Мандић.

– Општина Котор је тужилац у 18 предмета, а тужена страна у 218 предмета. Најзначајнији судски спорови су поступци за утврђење права својине и поступци за исплату накнаде на име фактичке експропријације, што су уједно и основи за покретање истих, додаје се у одговорима овог општинског ресора на питања "Дана".

Када је у питању укупан број стамбених јединица у власништву Општине Котор, укључујући број истих у Старом граду, наводи се да ово треба да буде утврђено у наредном периоду јер је предсједник Општине Владимир Јокић формирао радну групу чији је задатак да, полазећи од "ГИС" платформе, изврши обилазак и попис свих стамбених јединица које у бази података фигурирају као имовина Општине Котор.

– Стамбене јединице Општине за сада се не издају у закуп, казали су из Секретаријата за имовинско правне послове.

Истакли су и да ће број узурпираних општинских станова такође бити познат након што комисија оконча рад, то јест сачини извјештај, о чему ће, најављују, јавност бити благовремно обавијештена.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 01:58