Петко Паjовић / - СДП
20/11/2021 u 12:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Паjовић: Свим срцем за наjмлађе становнике Приjестонице

Свим првацима као и дјеци коjа долазе из социjално угрожених породица, током циjелог основног образовања осигураћемо школски прибор и одласке на школске екскурзиjе а студенатима бесплатан превоз до њихових факултета у другим градовима, наводи у саопштењу Пајовић

Данас се обиљежава међународни Дан дjетета. Генерална скупштина УН jе 20. новембра 1959. године усвоjила Декларациjу о правима дjетета, а Конвенциjу о правима дjетета 1989. године. Конвенциjа, садржи низ дjечиjих права, укључуjући и право на живот, на здравље, на образовање и игру, на породични живот, на заштиту од насиља и подстиче промовисање уважавања ставова дjетета. каже Петко Паjовић у име младих коjи подржаваjу листу “СДП и Грађани”.

- Платформа “Свим срцем за Цетиње“ у свом програму за локалне изборе 2021. има низ идеjа коjе су посвећене малишанима, тинеjџерима и студентима. Обезбjеђивање jеднократне накнаде за свако новорођено диjете у износу од 800 еура и субвенционирање трошкова боравка дјеце у предшколским установама до нивоа од 50 одсто за друго диjете и бесплатног боравка за треће диjете, сматрамо приоритетима.

Свим првацима као и дјеци коjа долазе из социjално угрожених породица, током циjелог основног образовања осигураћемо школски прибор и одласке на школске екскурзиjе а што се тиче студената, обезбjедићемо бесплатан превоз до њихових факултета у другим градовима - наводи у саопштењу Пајовић.

Истиче да им је приоритет и формирање Градске играчкотеке за наjмлађе коjа ће бити бесплатна и доступна свима као и формирање Градског омладинског центра коjи ће бити мjесто окупљања, разоноде и едукациjе младих као и развоjа њихове друштвене ангажованости доприниjеће бољоj социjализациjи и понуди квалитетних садржаjа.

Наведени jавни садржаjи су неопходни за град како би млади имали опремљене просторе гдjе би квалитетно проводили своjе вриjеме уз едукациjу и игру, далеко од „утицаjа улице“. Циљ њихових планова је да се младима обезбиjеди приступ квалитетним културним садржаjима као конзументима и као креаторима истих, као и да активно учествуjу у процесу доношења одлука коjе су везане за развоj наше заjеднице.

- Ефикасна градска управа коjу ће чинити стручни људи са платформе „ Свим срцем за Цетиње“ снажно ће подржати образовне установе у набавци додатних наставних помагала и техничке опреме. Млади и њихово образовање представљаjу будућност државе, самим тим наша подршка иде и за организовање љетњих школа за ђаке из циjеле Црне Горе коjе би се одржавале на Цетињу, а коjе би имале за циљ да млади, осим конкретних знања (страни jезици, екологиjа), стичу свиjест и о културно-историjском благу Црне Горе и развиjаjу осjећаj припрадности своjоj држави.

У име Форума младих Цетиње, честитамо међународни Дан дjетета уз поруку – Свим срцем за будућност младих - навоси Пајовић у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 12:37