Pljevlja / - B.Je.
21/04/2024 u 13:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pljevlja: Sjutra akcija čišćenja otpada i sadnja sadnica na zelenim površinama

Povodom 22. aprila – Dana planete Zemlje Opština Pljevlja organizovaće sjutra akciju čišćenja otpada i sadnju sadnica na zelenim površinama u gradu.

Akcija se sprovodi u okviru projekta,,EU4ME: Osnaživanje opština za evropsko angažovanje“, koji je Opštini Pljevlja odobren od strane Ministarstva evropskih poslova Crne Gore zajedno sa još pet opština u Crnoj Gori, a koje finansira Evropska unija u sklopu podrške Vladi Crne Gore u komuniciranju procesa EU integracija i EU podrške u Crnoj Gori.

- Opština Pljevlja obilježiće Dan planete Zemlje kako bi podigla svijest o važnosti očuvanja prirodnih resursa i promovisala važnost ekologije i odgovornog odnosa prema prirodi. Dan Planete Zemlje je i prilika za edukaciju o važnosti održivog života i zaštite životne sredine, posebno uzimajući u obzir velike izazove sa kojima se opština suočava u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju menadžerke opštine Pljevlja Ljiljane Đondović.

Fondacija "Čini dobro" donirala 17 eko klupa i 12 eko kanti

U deset sati biće posađena sadnice na zelenoj površini blizu lokacije Pametnog jezera u Pljevljima. Sadnicu će zasaditi profesor fizičkog vaspitanja Danko Despotović, istaknuti sportski radnik, učesnik brojnih međunarodnih maratona, Događaju će prisustvovati predstavnici Opštine Pljevlja, predstavnici DOO „Čistoća“ koji su pružili operativnu i tehničku podršku u realizaciji akcije i Turističke organizacije Pljevlja koja će dati svoj doprinos obilježavanju Dana planete Zemlje u vidu izrade info-tabli.

U jedanaest časova organizovaće se akcija čišćenja otpada uz regionalni put Pljevlja – Dajevića Han – Metaljka, prema granici sa Bosnom i Hercegovinom.

U akciji će učestvovati učenici Srednje stručne škole i Gimnazije,,Tanasije Pejatović“, zaposleni u Opštini Pljevlja, Turističkoj organizaciji Pljevlja i preduzeću,,Čistoća“.

Dan planete Zemlje, obilježava se u više od 150 zemalja širom svijeta. Ovaj dan je prvi put obilježen 1970. godine. Namjera obilježavanja ovog datuma je da ljude širom svijeta podsjeti na važnost očuvanja i poboljšanja kvaliteta životne sredine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 20:18