Вуковић у посјети Склоништу / - СО Никшић
25/11/2021 u 17:55 h
Биља БрашњоБиља Брашњо
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједник СО Никшић посјетио СОС Склониште за жене и дјецу жртве насиља

Склониште се доминантно финансира од међународне солидарности, премда би по Истанбулској конвенцији, казала је Међедовић, те обавезе требало да преузме држава

Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама предсједник Скупштине општине Никшић Немања Вуковић посјетио је СОС склониште за жене и дјецу. О раду склоништа Вуковића је упознала извршна координаторка СОС телефона Никшић Наташа Међедовић.

– Вуковић се захвалио Међедовић и њеним сарадницама на огромном труду који у континуитету улажу како би помогле најрањивијим категоријама друштва, и истакао  спремност локалних власти да се укључе и пронађу најбољи модел подршке раду склоништа. Апострофирајући чињеницу да је насиље над женама прије свега кршење елементарних људских права, саговорници су се сагласили у оцјени да би у интеракцији власти, НВО сектора и заинтересованих појединаца требало потражити адекватно рјешење, које би жртвама пружило одговарајућу заштиту – саопштили су из Службе за скупштинске послове.

Како даље наводе, Међедовић је истакла је да је склониште у Никшићу међу најбољима у Европи, те да осим смјештаја његовим корисницима пружа подршку на више нивоа, укључујући и психолошко савјетовање. Склониште се доминантно финансира од међународне солидарности, премда би по Истанбулској конвенцији, казала је Међедовић, те обавезе требало да преузме држава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:30