Вирпазар, рампа / - фото: Д.С
15/05/2021 u 16:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пружни прелаз у Вирпазару проблем број један саобраћајне инфраструктуре у држави

Предсједник општине Бар Душан Раичевић, такође сматра да је пружни прелаз у Вирпазару најкритичнија тачка у Црној Гори

На пружним прелазима у општини Бар све су чешћи случајеви да док воз пролази рампа буде подигнута.

Из Жељезничке инфраструктуре често су знали да се оглуше на апеле грађана да се доведу у ред пружни прелази. Људи су најчешће упозоравали да је неопходан велики опрез приликом прелаза рампе у Вирпазару, која је знала да буде често неиправна. На срећу, у свим тим случајевима воз је успорио, а били су будни и остали учесници у саобраћају.

Предсједник општине Бар Душан Раичевић, такође сматра да је пружни прелаз у Вирпазару најкритичнија тачка у Црној Гори, проблем број један саобраћајне инфраструктуре у држави.

– Уколико се тиме не позабавимо и то не ријешимо  носићемо многе животе на души. Пружни прелаз у Вирпазару мора трајно да се ријеши. Чак сам понудио и помоћ Општине,  смислу да ми учествујемо у финансирању и да за тако нешто пружимо максималну логистику, иако то није наша надлежност, већ Министарства капиталних инвестиција и Жељезничке инфраструктуре – каже Раичевић, наглашавајући да је то тренутно најпрoблематичнија тачка сабраћајне инфраструктуре барске општине.

– Велики број туриста сваке године посјећује Вирпазар,  и то је мање више полазна тачка свима који долазе у нашу општину, зато се то мора на неки адекватан начин  што прије ријешити – истакао је он.

Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:19