/ Дио чланова "Ороза", фото: Д.С.
06/06/2021 u 06:15 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Пуцачка сила "Ороза" без стрелишта

У клубу за практично стрељаштво "Ороз" припремају се за квалификације за свјетско првенство

У клубу за практично стрељаштво "Ороз" из Бара припремају се за квалификације за предстојеће Свјетско првенство, на коме ће учествовати четири њихова најбоља такмичара. Клуб има 11 активних чланова који учествују на такмичења, и 40 који се рекреативно баве овим спортом. Активни такмичари су: Кристина Редевић, Оливер Бундало, Влајко Зејак, Драго Зечевић, Ана Миљанић, Горан Зејак, Миодраг Ковачевић, Мамо Перошевић, Зоран Перић, Виктор Вучићевић и Хамдо Дема. Према ријечима предсједника и инструктора клуба Драга Зечевића, добили су званично похвалу од свјетске федерације да као мали Савез показују професионалност у раду.

- У региону се третирамо као одлични, а то и доказујемо оствареним резултатима као пуцачка сила кад је ријеч о овој врсти спорта. На следећим Олимпијским играма добили смо позив као посматрачи, а самим тим чином на наредним смо потенцијални такмичарски учесници - каже Зечевић, који је и предсједник Судијске организације Црногорског савеза практичног стрељаства.

Како истиче, њихов највећи проблем је недостатак уређених стрелишта.

- Досад је била слаба подршка од стране државе, али се надамо да ће се тај однос промијенити имајући у виду значај овог спорта. Прије свега ради подизања безбједоносне културе грађана и службених лица која легално посједују оружје. Жељели би да истакнемо да је ова врста стрељаштва, пиштољи великог калибра и специјалне пушке, тренутно најпопуларнија у свијету, и као таква у великој експанзији, без разлике да ли су земље развијене или у развоју. Истраживања су показала да је у земљама гдје је овај спорт достигао врхунац развоја, безбједоносна култура грађана подигнута на врло висок ниво - каже Зечевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 01:28