фото: приватна архива / - фото: приватна архива
23/03/2022 u 11:16 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радомир Рутешић и његов вјерни пас Бруно остали без крова над главом

Радомир Рутешић из Бара недавно је буквално остао без крова над главом, када му је Комунална полиција са паркинга код Ауто-мото Савеза уклонила времешни „Мерцедесˮ који му је био дом у којем је живио претходна два мјесеца

Радомир Рутешић из Бара недавно је буквално остао без крова над главом, када му је Комунална полиција са паркинга код Ауто-мото Савеза уклонила времешни  „Мерцедесˮ који му је био дом у којем је живио претходна два мјесеца. Продавац са тротоара код барске зелене пијаце од тада је под ведрим небом и ван „радног временаˮ. Како се сналази само он зна, али све му лакше пада јер није сам.

Друштво му прави вјерни пријатељ, пас мјешанац Бруно, са којим је прво дијелио кабину „Мерцедесаˮ, а сада широке барске улице. И управо је трогодишњи Бруно, који је са Радомиром од како се оштенио, допринио да ова прича доспије у медије. Познати барски активиста за права животиња, Агрон Гони Жабељи, чим је видио човјека и пса како се заједно пате, позвао је барске новинаре да прискоче у помоћ.

- Видио сам га са тим кером, пришао сам и рекао да ћу му помоћи и због њега а и због пса. Не могу да схватим ситуацију да се човјеку овако нешто деси, молим све који могу да му помогну како и колико могу - каже Гони.

Рутешић је у овакву ситуацију доспио стицајем околности какве само живот може да изрежира, спиралом која неумитно води до социјалне маргине. Родом из Никшића, овај 55-годишњак већи дио живота провео је у Бару, у којем је завршио и средњу школу, а на пијаци је одавно препознат као улични продавац робе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 22:18