/ - Марко Ракочевић - фото: СД
28/10/2021 u 10:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ракочевић: Кривокапић све више подсјећа на Срећка Шојића из Беле лађе

Ко ће кући таксијем, а ко ће у Влади посљедњи остати да угаси свијетло, то је питање за осам милиона еура, које је Мицкеју обезбиједио из Хеџинг аранжмана, навео је он

Функционера СДЦГ Марко Ракочевић саопштио је да ових дана понови свједочимо новим "бисерима Премијера Кривокапића и његове одлазеће Владе, најгоре у историји наше државе".

- Потребна је велика концентрација да се испрате сви бисери на дневном нивоу, јер ако се прескочи и један дан, губи се нит генијалностима којима смо почаствовани да будемо савременици. Прошле недеље смо свједочили и формалним распаду ове квази Владе, премијер није могао да обезбиједи кворум за рад, јер је већина министара била на апсолвентској екскурзији у Сједињеним америчким државама, гдје су обилазили туристичке знаменитости, сликали се испред сједишта великих свјетских корпорација и добијали лекције о патриотизму од наше дијаспоре са којом су имали образа да се састану- навео је Ракочевић.

За то вријеме је, како наводи, "докони Премијер електронским путем смјењивао људе, које је сам представљао као експерте, са руководећих мјеста у државној администрацији, што би наш народ рекао, брже одоше него сто дођоше".

- А посебно је интересантан покушај предсједника Владе да опструира одлазак свог Министара у Брисел, тачније да преко шефице кабинета "забрани" директору полиције да путује. Нити му је забранио нити га је ресорни министар послушао, што значи да премијер нема ауторитет у сопственој Влади и у тим ситуацијама више подсјећа на Срећка Шојића из "Беле лађе" него на Премијера једне озбиљне државе- истакао је он.

Како је нагласио, "шта је Шојићу након свега остало, осим да поднесе оставку и спаси нас ове трагикомедије која се игра већ годину дана".

- Ко ће кући таксијем, а ко ће  у Влади посљедњи остати да угаси свијетло, то је питање за осам милиона еура, које је Мицкеју обезбиједио из Хеџинг аранжмана- навео је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 18:56