Нема радова на путном правцу Пљевља – Бољанићи / -Б.Је.
24/05/2022 u 07:59 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Реконструкција пута Пљевља–Бољанићи траје четири године, на терену машина нема

Прије два дана ишао сам за Пљевља и нигдје на путу није било машина, нити се радило. Мислим да ту нема озбиљног посла и биће добро ако и крајем јула почну са радовима, каже предсједник МЗ Потковач Василије Дробњак

Из Управе за саобраћај недавно је саопштено да ће реконструкција путног правца Пљевља – Бољанићи бити завршена до 31. јула, представници сеоских мјесних заједница које гавитирају на овом потезу не вјерују да ће радови до тог рока бити ни почети, а камоли окончани. Наиме, представници мјесних заједница тврде да је динамика радова јако лоша и да има још доста недовршених послова. Истичу да би требало, ако би се рок поштовао, ангажовати знатно више људства и механизације на терену.

image

Саобраћајница преко превоја Чемерно

-Б.Је.

– Рок за завршетак свих радова је 31. јул 2022. и очекујем да можемо лагано тај рок да испоштујемо и да тај пут предамо учесницима у саобраћају, саопштено је из Управе за саобраћај уз појашњење да је рок за завршетак радова био децембар 2020. године, као и да је извођач радова "Црнагорапут" рок пробио за више од 17 мјесеци.

– Досад је асфалтирано девет километара, а остало је још око 7.300 метара, саопштено је из Управе за саобраћај уз појашњење да је укупна вриједност радова 12,1 милион еура.

И саобраћајница преко превоја Чемерно у лошем стању

– Већина Пљевљака не жели да путује преко Чајнича у Сарајево јер избјегава дионицу пута до Бољанића, гдје се изводе радови. Зато се бира пут преко превоја Чемерно, односно пут Пљевља – Прибој. Нажалост и овај пут је у лошем стању на територији Србије, јер ни они немају интерес да улажу у његову реконструкцију, каже извршни директор НВО "Брезница" Милорад Митровић и напомиње да су на овом путном правцу бројна оштећења у виду клизишта.

Митровић истиче да је некад овај путни правац био јако битан и да је представљао главну везу са Прибојем, али и са цјелокупним Подрињем.

– Пљевља су радовима на путном правцу према Чајничу и неодржавањем путног правца према Прибоју у потпуности блокирана – тврди Митровић.

У Мјесној заједници Бољанићи истичу да би ново помјерање било јако лоше и да би озбиљно били угрожени становници свих села која се налазе на овом путном правцу.

– Јако много времена је протекло од почетка радова и житељи наших села су у јако лошој позицији. Овим путним правцем је изузетно тешко ићи и читав је крај додатно замро због одуговлачења са пословима, казао је предсједник МЗ Бољанићи Мијо Котлаја.

image

Мијо Котлаја

-Б.Је.

Док се у МЗ Бољанићи надају да ће се послови привести крају до краја јула, у другим мјесним заједницама истичу да се ни нови рок неће испоштовати.

– Према ситуацији на терену, никако се послови неће завршити до краја јула. Да би се радови завршили за два мјесеца, већ сада би требало механизација да ради пуним капацитетима. Повремено на дионицама пута има извођења радова, али никако озбиљан рад, каже предсједник МЗ Буковица Глигор Топаловић.

Према његовим ријечима, да се озбиљно приступа овом проблему, данас би на путу требало да ради најмање десет машина, те да ће бити добро ако радови буду приведени крају и до краја године.

Предсједник МЗ Потковач Василије Дробњак сматра да на траси пута уопште нема озбиљног рада. Он каже да му није познато ни да су радови почели.

image

Василије Дробњак

-Б.Је.

– Прије два дана ишао сам за Пљевља и нигдје на путу није било машина нити се радило. Мислим да ту нема озбиљног посла и биће добро ако крајем јула почну са радовима а о завршетку не треба ни мислити – истиче Дробњак и поручује да је срамота да радови трају четири година и да још увијек нијесу окончани.

– Замислите колико се надлежни брину о становништву ових села које једва успијева да дође до својих кућа јер је пут раскопан, а радови се четири године не завршавају – наглашава Дробњак.

Реконструкција путног правца Пљевља – Бољанићи негативно утиче и на саобраћајне везе са Републиком Српском, јер се ради о магистралном путу који повезује Пљевља и Чајниче. Да је то тако, потврђује и податак да сада из Пљеваља до Сарајева, умјесто свакодневног саобраћања аутобуса, постоје линије понедјељком, сриједом и петком. Превозници се жале да им се аутобуси кваре услед радова на путу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:37