Upravna zgrada Rudnika uglja / - Б.Је.
02/07/2024 u 13:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Rudnik uglja uplatio kompletan dug Opštini Pljevlja

Rudnik uglja je u ponedjeljak uplatio kompletan dug Opštini Pljevlja u iznosu od 2,37 miliona eura, i pored dogovora o odloženom plaćanju.

- Rudnik uglja je u ponedjeljak uplatio kompletan dug Opštini Pljevlja u iznosu od 2,37 miliona EUR, a po osnovu pravosnažne presude Apelacionog suda iz marta ove godine zbog nepoštovanja ugovora o plaćanju naknade za urađenje građevinskog zemljišta iz 2004 -navodi se u saopštenju kompanije.

Iako je poslovodstvo Rudnika uglja pregovaralo sa lokalnom upravom o modelu izmirenja te obaveze, a prethodne sedmice čelnici Opštine i javno saopštili da će kompaniji omogućiti da dug otplati na rate kako se ne bi ugrozilo poslovanje, odluka je, kako su kazali, došla bez prethodne najave ili bilo kakvog obavještenja poslovodstva Rudnika.

- Iznenađeni ovakvom odlukom rukovodstva Opštine Pljevlja, moramo saopštiti javnosti da će ista značajno uticati na dalje poslovanje kompanije, a naročito imajući u vidu da je ova mjera lokalne uprave došla u trenutku kada je Termoelektrana (TE) Pljevlja završila dvomjesečni redovni remont - navodi se u saopštenju.

Takođe, kako su najavili, Rudnik uglja će od početka naredne godine imati dodatno otežano poslovanje, zbog osmomjesečnog remonta TE kojoj isporučuje najveće količine uglja za proizvodnju struje i čija prodaja predstavlja osnovni prihod kompanije.

- Dodatno, ovakav neočekivani postupak i nepoštovanje dogovora svakako će se odraziti i na planirane investicione radove, ali i sve ostale stavke u veoma izazovnom periodu koji je pred Rudnikom, koji je ujedno najveći privredni subjekt Pljevalja i zapošljava najveći broj naših sugrađana - zaključuje se u saopštenju.

Lekić ponovo izabran za predsjednika Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 13:16