Prvaci ispred OŠ ”Dušan Bojović” u Župi nikšićkoj / foto: Željko Šapurić, Dan
02/09/2024 u 14:27 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Savjet MZ Župa nikšićka obezbijedio poklone za prvake OŠ "Dušan Bojović"

Oni koji su danas po prvi put zakoračili u školske učionice Savjet MZ Župa nikšićka je osmu godinu zaredom obezbijedio poklone za prvake Osnovne škole "Dušan Bojović" koja se nalazi u mjesnom centru Miolje Polje.

Poklone u vidu školskog pribora i slatkiša danas je na svečanom prijemu uručio predsjednik Savjeta MZ Župa nikšićka Dragoljub Radulović. On je direktoru škole, nastavnom kolektivu, učenicima, a posebno prvacima poželio srećan početak školske godine, sa željom da sve njih, prije svega, posluži zdravlje i da što uspješnije savladavaju školsko gradivo.

image

Dragoljub Radulović

foto: Željko Šapurić, Dan

– Raduje me činjenica da je ove kao i prošle godine u prvi razred krenuo 31 prvak, ali isto tako zajednica treba da se protrudi kako bi se stekli što bolji uslovi za širenje porodica, jer je to jedini garant za opstanak našeg društva, posebno zajednica koje se nalaze u ruralnim područjima – rekao je Radulović i dodao  da će Savjet MZ Župa nikšićka i u narednom periodu nastaviti da svojim aktivnostima doprinositi što boljim uslovima za bitisanje mlade populacije u Župi.

Napomenuo je da je u ovoj godini Savjet MZ Župa Nikšićka za svako novorođenče obezbijedio novčane nadoknade u iznosu od po100 eura, prvorođeno dijete je dobilo 1000 eura.

Fondacija Volonteri Crne Gore obezbijedila školski materijal za 30 djece iz socijalno ugroženih porodica

 – Djeci je obezbijeđena besplatna ekskurzija, matursko veče, lučašima novčane nagrade, najboljim studentima mjesečne stipendije po 80 eura, oko tridesetoro djece je išlo na besplatno ljetovanje. Za dvadeset najboljih učenika organizovana je besplatan izlet, što će se uraditi i na kraju ove školske godine. Savjet MZ će nastojati da održi ovaj kontinuitet aktivnosti, a da li će se uspjeti pokazaće vrijeme pred nama – istakao je Radulović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 03:48