Фото: Д.С.
05/10/2021 u 16:19 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савјет за економски развој Општине Бар: Локална управа и привреда да дјелују усаглашено

Савјет је, како се додаје, разматрао креирање опсежног истраживања о локалној привреди које ће бити основ за конкретно дјеловање у наредном периоду и јачње сарадње Општине са привредом

Савјет за економски развој Општине Бар одржао је другу редовну сједницу на којој су разматрана текућа питања из дјелокруга рада овог тијела. Савјет је засиједао уочи одржавања 26. сједнице Скупштине Општине Бар која ће се одржати у четвртак и на којој ће се расправљати о Полугодишњем извјештају о укупно оствареним примицима и укупно извршеним издацима као и о Извјештају о спровођењу Стратешког плана развоја Општине Бар 2020-2025. Сједници којом је пресједавала предсједница Савјета Анита Радуловић  присуствовао је и предсједник Општине Душан Раичевић.

- Надлежности овог Савјета јесте да прати процесе важне за јачање економске мобилности и приступачности локалне управе те да анализира и идентификује све баријере за даљи развој на основу којих даје препоруке Општини и Скупштини Општине на који начин и са којим инструментима унаприједити пословање и конкурентност локалне заједнице“, саопштено је из Општине Бар.

Савјет је, како се додаје, разматрао креирање опсежног истраживања о локалној привреди које ће бити основ за конкретно дјеловање у наредном периоду и јачње сарадње Општине са привредом.

- Истраживање би резултирало широком али и сегментираном базом података о кључним развојим гранама барске економије, примарним правцима дјеловања и стварањем јасне слике о стању у барској привреди по областима, величини и структури свих предузећа. Ово би помогло да привреда дјелује усклађено са локалном управом у правцу снажнијег развоја укупне економије града што би резултирали одрживом побољшању квалитета живота свих грађана- стоји у саопштењу.

На савјету се раправљало и о другим важним изазовима барске привреде, нарочито у периоду епидемије изазване корона вирусом гдје је и поздрављен сав напор који је Општина Бар уложила да подржи локалне привредне субјекте да превазиђу посљедице кризе.

- Општина као сервис грађана и локалне заједнице жели да заузме проактивну улогу у остварењу свих развојних потенцијала и да као активни учесник у друштвено-економским процесима охрабри и омогући свима унапређење конкуретности, јачање пословних капацитета, креирање локалних развојних политика али и елиминсање бизнис баријера кроз директно учешће привредника у процесима креирања одлука“, закључују из Општине Бар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:11