СО Будва без кворума за рад / портал РТВ Будва
19/03/2022 u 07:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СО Будва и даље без кворума: Метропола туризма на прагу принудне управе

Сjедници се нису одазвали одборници Демократа, СНП, Праве Црне Горе, али и опозициjе СДП, УРА и коалициjе окупљене око ДПС, а нису дошла ни два одбрника ДФ-а који би, како је појаснила предсједавајућа Марија Божовић, онлаjн учествовали да jе било кворума

Због недоласка довољног броjа одборника јуче ниjе било кворума за одржаване 13. сjеднице СО Будва коjа jе заказана по хитном поступку, на инициjативу 11 одборника Демократског фронта.Сjедници се нису одазвали одборници Демократа, СНП, Праве Црне Горе, али и опозициjе СДП, УРА и коалициjе окупљене око ДПС. Како преноси портал РТВ Будва, сjедници jе присуствовало само девет одборника ДФ-а, па jе предсjедаваjућа Мариjана Божовић одложила њено одржавање. Божовић је појаснила да два одборника, потписника инициjативе, нису присуствовала засjедању из оправданих разлога, али "би онлаjн путем учествовали у раду сjеднице, да jе било кворума".

Одборник ДФ-а Филип Вуjовић подсjетио jе да jе Министарство jавне управе, дигиталног друштва и медија Општини Будва дало рок да се до понедjељка, 21. марта, одржи сjедница локалног парламетна, те да у супротном приjети увођење принудне управе.

- Овим показуjемо нашу елементарну политичку одговорност и наравно заступамо оне ставове за коjе смо се изборили 30. августа и за коjе нам jе народ jош тада дао мандате да их заступамо. Покушавамо да коначно деблокирамо рад парламента коjи већ осам мjесеци не функционише - истакао jе Вуjовић, додаjући да су више пута позивали Демократе на договор и да потпишу коалициони споразум, сходно освоjеном броjу гласова, те да су неколико пута заказивали сjеднице на коjима се сваки одборник ДФ-а одазвао, али да кворума ниjе било.

Радовић: Царевић да испуни обећање и да оставку

Предсjедник Скупштине општине Будва у оставци Крсто Радовић одбацио jе оптужбе Демократског фронта да су Демократе криве за увођење принудне управе, те позвао предсjедника Општине Марка Царевића да испуни обећање и да оставку.

- Сjедница и конференциjа за новинаре ДФ од приjе неки дан су само спиновање информациjа и пребацивање одговорности. Царевић jе обећао да ће подниjети оставку након што jе jа поднесем, управо jе борба за ту фотељу много битниjа од грађана Будве и буџета. Jа сам Царевићу понудио модел изласка из ове ситуациjе, то ниjе прихватио и одговорност jе на њему. За ову ситуациjу криво је jедно несистемско понашање, самовоља, на данашнjи дан у локалноj управи имамо анархиjу - казао jе Радовић.

- Ми смо од њих само тражили име и да се договоримо да наставимо да вршимо власт коjу нам jе народ повjерио, међутим они су одлучили да се не поjаве и да нам, сада већ, на велика врата уведу принудну управу и кроз нека два три мjесеца ванредне изборе, што мислимо да грађани Будве нису заслужили - рекао је Вуjовић, а преноси портал РТВ Будва.

Како jе истакао, за тренутно стање у Будви и несувајање буџета "крива је Демократска Црна Гора, jер као што видите из приложеног, нису се ни данас поjавили на сjедницу Скупштине већ оваквим ставом доказуjу да су ставили заjедно у ред са ДПС-ом, СНП-ом, ГП УРА и осталима коjи видимо шта раде сада на државном нивоу".

- Договараjу се иза леђа свих грађана коjи су се борили за слободу. Значи, заjедно су стали у ред са Милом Ђукановићем и Дританом Абазовићем, jер исто што њих двоjица раде на државном нивоу, коjи хоће да прекроjе изборну вољу грађана, исто то ради Демократска Црна Гора овдjе у Будви - нагласио је Вуjовић.

Предсjедаваjућа Мариjана Божовић (ДФ) казала jе да су улагали све напоре да освиjесте колеге из Демократа "да исправе грешку и почну са радом за добробит града и грађана".

- Нисмо пристали на њихова уцjењивања и малверзациjе, већ смо jавно тражили договор достоjан грађанске воље - навела jе Божовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 02:52