Словенци чести гости у Плаву / - ТО Плав
08/12/2021 u 19:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Словеначки туроператори посјетили Плав

Посjету неколико туроператора из Словениjе смо искористили да их упознамо са нашим природним потенциjалима и могућностима коjе нудимо, казао је Енес Дрешковић, предсједник ПСК „Хрид”

Туристичка организациjа Плав у сарадњи са Националном туристичком организациjом Црне Горе дочекала jе групу туроператора из Словениjе.

– Гостима смо представили Плавско jезеро, jедно од наших природних потенциjала, Кулу Реџепагића као завичаjни музеj, у хотелу Елан су пробали наша домаћа традиционална jела, међу коjима и производе од боровнице, по коjоj смо препознатљиви. Због количине сниjега нам ниjесу били доступни Хридско и Виситорско jезеро, као ни неки од видиковаца, али су добили промотивни материjал и наши локални планинарски водичи Ахмет Рековић и Енес Дрешковић су им са Плавског jезера представили Проклетиjе и њихов потенциjал – казала jе директорица локалне туристичке организациjе Самира Цановић.

– Посjету неколико туроператора из Словениjе смо искористили да их упознамо са нашим природним потенциjалима и могућностима коjе нудимо. Како су традиционално Словенци приjатељи и посjетиоци Проклетиjа, очекуjемо у наредном периоду више група туриста и планинара. Морам признати и похвалити, ово jе први пут да НТО организуjе и доведе овако значаjну групу на Проклетиjама. А посебно хвала Весни Казић из НТО што jе све ово организовала – казао jе Енес Дрешковић, предсjедник ПСК „Хрид”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

26. januar 2022 12:55