фото: ДАН читалац / - фото: ДАН читалац
04/06/2022 u 20:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО/ВИДЕО) Читаоци шаљу: Хидроавиони атракција на Плавском језеру

Посјетиоци и учесници регате МонтАдрија имали су прилику да уживају у љепотама језера и нетакнутној природи

Хидроавиони били су права атракција ових дана на Плавском језеру, а снимке неколико њих шаље нам читаалац.

Посјетиоци и учесници  регате МонтАдрија имали су прилику да уживају у љепотама језера и нетакнутној природи.

image

фото: ДАН читалац

- фото: ДАН читалац

Друга међународна хидроавио регата MontAdria одржава се од 1. до 5. јуна, и поред Плавског језера, обухватиће цијелу територију Црне Горе. Циљ регате је обнављање амфибијске хидроавијације у Црној Гори, обогаћивање туристичког садржаја на језерима, мору и копну.

 - Посебан циљ је обнављање летачких активности и убрзани развој малих некатегорисаних аеродрома, повезивање са поморским и језерским лукама и маринама, те умрежавање са већ постојећим спортско туристичким аеродромима и хидродромима Црне Горе, који ће Црну Гору учинити доступном и у овом дијелу саобраћајне инфраструктуре - саопштено је раније из Владе,

Оваквим повезивањем Црна Гора би постала дестинација за регионални хидроавионски саобраћај, те би се сврстала у елитне туристиче комплексе, чиме би се омогућио брзи долазак и обилазак великом броју елитних туриста. Предње би обухватило брзу и лаку повезаност од Улциња и Штоја до Жабљака и Пљеваља, од Пивског језера до комплекса Порто Монтенегро, те повезаност главног града са Будвом, Беранама, Плавским језером и бржу доступност до најближих туристичких центара.

image

фото: ДАН читалац

- фото: ДАН читалац

Међународна регата хидроавиона МонтАдриа, је већ сада важан међународни догађај и мјесто окупљања заједнице авијатичара хидроавиона, за шта Црна Гора има снажну основу и богату традицију у прошлости.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:23