Са јучерашње сједнице / М.Н.
27/04/2022 u 07:00 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Суада Зороњић: ДПС пуно обећавао, а ништа није испуњавао

На локалним изборима 12. јуна грађани ће све ово што ради ДПС знати да казне и грађани ће бити мјерна јединица свих нас. казала је Зороњић

Централна тема 30. сједнице локалног парламента, од укупно 16 тачака колико је било на дневном реду, била је разговор о предлогу Стратешког плана Општине Бијело Поље за период 2022-2026.

Након што су чули појединости везане за стратешки план, које је образложио координатор радне групе Милорад Рмандић, одборница УРА Суада Зороњић је упутила низ примједби како на рачун претходног тако и на рачун новог стратешког плана, за који је казала да је изузетно важан документ.

Она је поставила питања о појединачним обећањима локалне власти која су остала нереализована, наводећи Ђаловића пећину, Ски -центар "Бјеласица", пут Губавач –Подврх, колектор, градски кеј, Спортски центар "Отока'', трим стазу Рибник-Обров, атлетску стазу на градском стадиону, ОШ "Душан Кораћ'' и Музичку школу, градски аква центар, вртић на Заимовића ливадама, фискултурну салу Недакусе, школу у Кањама...

- Питам шта је са фискултурном салом у школи у Његњеву, с откупним центром у Поткрајцима, с фабриком "Сименс'' гдје је предсједник општине обећао хиљаду нових радних мјеста, затим с фабриком "Милк крафт" у Павином Пољу, са шеталиштем од Љешнице до Лима?! Све обећање до обећања. И за све нова радна мјеста. У стварности ништа, или скоро ништа. Надам се да грађани више не насиједају на ове приче и да нећете више бити у позицији да им обећавате, а не испуњавате - казала је Зороњић.

Смоловић: Влада је неспособна зато нема инвеститора

Предсједник општине Петар Смоловић рекао је да "апсолутно није тачно да није реализовано 90 одсто Стратешког плана''.

-Док је ДПС био у Влади, реализован је велики посао кад је Бијело Поље у питању. Односно, уложено је 113 милиона еура у 147 пројеката. Зашто то није настављено и са Владом којој је на челу био Кривокапић не могу да одгонетнем. Или је била неспособна, или нијесу вољели Бијело Поље-казао је Смоловић.

Осврћући се на недолазак "Сименса'' који је обећао, казао је да западни инвеститори не желе да инвестирају тамо гдје су на власти они који су против НАТО-а и ЕУ и гдје је власт неспособна.

Прије почетка сједнице, већина одборника гласала је против предлога Демократа да се у допуну дневног реда уврсти предлог мјештана Бистрице, који траже дозволу Општине за изградњу мјесне цркве.

Зороњић је указала на позитиван примјер Опште болнице, гдје се и поред тога што је изостала помоћ локалне управе, захваљујући менаџменту на челу са др Кенаном Еровићем, урадило пуно.

- На локалним изборима 12. јуна грађани ће све ово што ради ДПС знати да казне и грађани ће бити мјерна јединица свих нас - поручила је Зороњић.

Одборник СНП-а Видран Кљајевић казао је да су и нови стартешки план, али и онај претходни који није испуњен, доказ да је актуелна бјелопољска власт потпуно потрошена и зрела за замјену.

- Из дана у дан излазе на видјело непочинства појединих функционера из ДПС-а. Ивановић, Гвозденовић, Стијеповић, Меденица...И зато ће се партија којој ја припадам залагати да не ради оно што су ови из ДПС-а радили. Потпуно смо незадовољни Владом на чијем је челу био Душко Марковић, али и оном након ње с Кривокапићем на челу иако Кривокапићева влада није крала и буџет се пунио - рекао је Кљајевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 14:44