Фото: Д.С.
02/07/2021 u 15:50 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Сунчаним тоналитетима "Принцеза Ксенија" послала поруке мира и толеранције

Директорица Културно-умјетничког центра „Будо Томовић” Снежана Бурзан истиче да јој је веома „драго што је КИЦ удружио умјетничке снаге са престижном Балетском школом „Принцеза Ксенија””

Видео спот „Сунсхине”, којим је обиљежен јубилеј петнаест година сарадње Балетске школе „Принцеза Ксенија” и бугарских педагога, премијерно је представљен ове седмице на Јутјуб каналу ове образовне установе.

Ученице школе су у синергији са омладинцима Фолклорног ансамбла КИЦ-а „Будо Томовић“, и уз учешће специјалних гостију- педагога, пријатеља школе и амбасадорки Бугарске и Уједињених Арапских Емирата у Црној Гори, пандемијску школску 2020/2021 године привеле крају другачијим репертоаром, уз радосне тоналитете Бетовенове „Оде Радости” у интерпретацији Рамба Амадеуса и нумеру „Аге оф Аqуариус - Лет тхе Сунсхине ин” из чувеног мјузикла „Коса”.

Видео спот „Сунсхине”, за који кореографију потписује професорица Катја Петровска, сниман је на градском стадиону у Бару, а радосно коло повела је амбасадорка Бугарске у Црној Гори Меглена Плугчиева, у пратњи амбасадорке УАЕ у нашој земљи Набиле Алшамси, директорице Балетске школе „Принцеза Ксенија” Вање Пантовић, директорице КИЦ-а „Будо Томовић” Снежане Бурзан, пријатеља и сарадника школе.

Изласком из класичног балетског репертоара, дјеци је дата могућност да пошаљу поруку одраслима да је, како истиче директорица „Принцезе Ксеније” Вања Пантовић, крајње вријеме да се позабавимо њима, да им донесемо кључне вриједности и још једном покажемо трасирани пут ка европским интеграцијама“.

 - Радујем се што смо тешку пандемијску школску 2020/21 годину завршили сунчаним тоналитетима и јасним путоказима- казала је Вања Пантовић.

Директорица Културно-умјетничког центра „Будо Томовић” Снежана Бурзан истиче да јој је веома „драго што је КИЦ удружио умјетничке снаге са престижном Балетском школом „Принцеза Ксенија””.

- Вјерујем да КИЦ-ови фолклораши и балерине „Принцезе Ксеније”, уз дивне госте овог пројекта, зраче најпозитивнијом енергијом, игром и пјесмом и у овом споту шаљу поруке љубави , мира, интеграције међу људима и народима свијета”, казала је Снежана Бурзан.

Пројекат су подржали ГИЗ, Фондација Конрад Аденауер и Општина Бар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 06:26