/ -Фото: Фејсбук
11/02/2022 u 09:21 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Бањанима намети снијега од преко два метра

Ни камион са ножем не може да прође него мора чекати да прво утоварна лопата пробије пут

Неколико села у рејону Бањана и Опутних Рудина од пошле седмице су у снијежној блокади. Машине Општине, градског Комуналног предузећа и Војске Црне Горе већ данима су на тим локалитетима на терену, али им рад отежавају високи намети снијега који су на појединим локацијама и готово два метра.

Намети су огромни па ни камион са ножем не може да прође него мора чекати да прво утоварна лопата пробије пут и тако све у круг.

У рејону Бањана и Опутних Рудина због мећаве већ други пут за последњих седам дана чистимо путеве, рекао је "Дану" Милинко Ђуровић који руководи механизацијом "Машинског прстена".

Утоварна лопата Војске Црне Горе, истакао је он, јуче је чистила пут од Црквица према Тољевини до границе са Републиком Српском, а кад заврши тај дио посла кренуће према селу и планини Сомини гдје је манастир Преображења Господњег, па у село Копривице.

-Механизација "Машинског прстена" такође је на терену, ићи ћемо према Броћанцу, а једна машина комуналног данас чисти пут у селу Прага. Сјутра је планирано чишћење пута у Трепачким Врелима, тамо је једна мјештанка болесна па ту дионицу морамо раскрчити - истакао је Ђуровић.

Дио расположиве механизације градског комуналног и јуче је чистило поједине путеве у приградским насељима, гдје мјештанима проблем представља углавном лед.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 05:27