Učenici OŠ Ratko Žaric u posjetu Dječjoj bolnici Nikšić / - ŽELJKO ŠAPURIć
09/10/2024 u 09:17 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U Nikšiću je u toku Dječja nedjelja: Učenici OŠ "Ratko Žarić" posjetili drugare u Opštoj bolnici

U organizaciji Dječjeg saveza Nikšić juče su, u okvirua Dječje nedjelje, učenici drugog razreda osnovne škole posjetili svoje drugare u Opštoj bolnici.

Dječji savez Nikšića i učenici drugog razreda Osnovne škole "Ratko Žaric" u pratnji učiteljice Dude Sekerez Vujičić posjetili oboljele mališane na Dječjem odjeljenju Оpšte bolnice Nikšic, uručili im poklone, posteljinu, pidžamice i sredstva za higijenu. Učenici drugog razreda ove škole djeci koja se trenutno nalaze na liječenju darivali su velike količine voća, slatkiša i igračaka.

Dočekalo ih je ljubazno osoblje Dječjeg odjeljenja, načelnica Dragana Kecojević, glavna sestra Olja Čanak i medicinska sestra Andjela Bogićević.

- Naša škola ovo radi preko tri decenije. Sa nama je šestoro učenika, po dva iz odjeljenja, jer mi u ovoj generaciji drugog razreda imamo samo tri odjeljenja. Na ovaj način pozdravimo djecu koja su hospitalizovana na Dječijem odjeljenju, mahnemo im ispod prozora i donesemo im poklone - rekla je učiteljica Sekerez Vujičić.

image

Učenici OŠ Ratko Žaric u posjetu Dječjoj bolnici Nikšić

- ŽELJKO ŠAPURIć

Sekretarka Dječijeg saveza Ratka Radunović ističe da je cilj ove akcije da se kod djece razvija humanost i solidarnost.

-Da se uzdigne važnost njihovog angažovanja, da su oni akteri i da se osjete važnima da su oni nekome pomogli. U ovom uzrastu treba razvijati humanost kod djece - rekla je Radunović.

Načelnica Dječijeg odjeljenja Opšte bolnice Nikšić Dragana Kecojević kaže da već jedanaesta godina Dječiji savez obraduje mališine na ovako divan način.

-To nam mnogo znači, nije da sad oskudijevamo u bilo čemu, ali poklone koje oni donesu i mi prenesemo od koga su, obraduju naše male pacijente. Neizmjerno hvala učenicima OŠ “Ratko Žarić” - kazala je Kecojević

Danas će Ratka Radunović u ime Dječijeg saveza I pjenikinja Gordana Sarić posjetiti Osnovnu školu "Dobrislav Đedo Perunovic" u Bogetićima, gdje će pozdraviti prvake i ostale učenike, a biblioteci škole uručiti komplete knjiga, koje je obezbijedila Kancelarija za prvenciju od narkomanije. Potom će pjesnikinja Gordana Sarić održeti poetski čas.

Moto ovogodišnje Dječije nedjelje je „S djecom i za djecu“,  koja se obilježava od 7. do 13. oktobra.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. oktobar 2024 09:17