Булевар у Бару / - УРА
10/07/2021 u 09:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

УРА: Кружни ток "од сjаjа до очаjа"

Као и већина ствари коjе се раде у општини Бар, тако и оваj проjекат jе само замазивање очиjу jавности да би се показало да се тобоже нешто ради у интересу грађана Бара, наводе из УРА

Задњих дана интернет је преплављен спектакуларним фотографиjама кружног тока и надвожњака коjи води од барске општине према насељу Бjелиши са друге стране, но нажалост приказуjе се само jедна страна медаље и то она сjаjниjа, док се, са друге стране, надвожњака може практично видjети сурова страна рада локалне самоуправе у Бару, казао jе данас Жељко Косовић, члан Главног одбора УРА из Бара.

Он каже да jе наjбољи опис овог проjекта коjи су, истиче,  платили грађани Бара - "од сjаjа до очаjа".

- Као и већина ствари коjе се раде у општини Бар, тако и оваj проjекат jе само замазивање очиjу jавности да би се показало да се тобоже нешто ради у интересу грађана Бара. Наиме, улица са друге стране надвожњака jе потпуно неусловна за одвиjање нормалног саобраћаjа, на поjединим мjестима се не може мимоићи ни двоjе аутомобила коjи се крећу из супротног смjера, а да и не спомињем да нису урађени тротоари, ивичњаци и отпусти за атмосферске воде - истиче Косовић.

image

Спорна улица

- УРА

Каже и да ће пуштањем у промет овог надвожњака доћи до увећања промета возила за наjмање 30 одсто што ће, оцjењуjе, директно угрозити несметано кретање пjешака, а нарочито наjмлађих учесника коjи таj пут користе сваког дана од куће до школе и назад.

- На самом почетку градње надвожњака барска УРА jе пар пута покушала да укаже на оваj проблем, али jе очигледно да људи коjи сjеде у барскоj општини немаjу слуха за реалне потребе грађана Бара. Десетине милиона еура из џепова тих грађана су утрошени за асфалтирање прилазних путева приватним кућама људи коjи су обезбjеђивали такозвани `сигуран глас`, а овако значаjна саобраћаjница ће бити споjена на улицу коjа jе потпуно неусловна да одговори реалним потребама људи коjи ће таj надвожњак користити - указуjе Косовић.

Закључуjе да ће “многе проблеме у Бару, као што jе и оваj, остати да рjешаваjу неки други људи, коjи ће имати више воље и снаге да разумиjу реалне потребе грађана Бара”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 11:40