/ - фото: ОПШТИНА ЦЕТИЊЕ
02/12/2021 u 10:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За набавку возила и опреме 390 хиљада еура

Кашћелан и Звицер су се сагласили да је изузетан помак направљен након што је Комунално преузело одржавање јавне расвјете

Пријестоница Цетиње уложила од 2018. године око 390 хиљада еура у набавку возила и опреме за Комунално Цетиње, саопштио је градоначелник Александар Кашћелан током сусрета са директором овог предузећа Сашом Звицером.

- Постављајући јасне приоритете у раду предузећа, поштујући при томе развојну компоненту, а прије свега водећи рачуна о намјенској потрошњи новца грађана Приестонице, Комунално Цетиње је сада модерна компанија која може на високом нивоу одговорити на све послове из свог дјелокруга- казао је Кашћелан.

Градоначелник је рекао да је веома задовољан што су се испунила обећања која су он и Звицер дали у новембру 2018. године приликом прве посјете Комуналном Цетиње. Кашћелан и Звицер су тада најавили улагања у возила и опрему предузећа како би се, између осталог, смањили и трошкови за комуналне услуге које су Пријестоници фактурисале приватне компаније за извршене услуге. Пројектована уштеда по овом основу износи око 200 хиљада еура.

Кашћелан и Звицер су се сагласили да је изузетан помак направљен након што је Комунално преузело одржавање јавне расвјете.

image
- фото: ОПШТИНА ЦЕТИЊЕ

- Ово је био проблем са којим смо се годинама суочавали и који је коначно почео да се системски и плански рјешава- оцијенили су Кашћелан и Звицер, наводећи да у овом сегменту није запостављено ни сеоско подручје.

План је, како су додали, да ове године буде утрошено још 80 хиљада еура за постављање расвјете. Посебно су се у току састанка осврнули на одржавање чистоће и уређење града, те оцијенили да је одлука о постављању подземних контејнера у ужем градском језгру била оправдана и исправна.

Најавили су нову набавку подземних контејнера, вриједну 35 хиљада еура, као и дизалице, за шта ће бити утрошено око 36 хиљада еура. Звицер је најавио да ће наредне године Комунално, у сарадњи са Пријестоницом, набавити најсавременију опрему за паркинг сервис, вриједну 200 хиљада еура.

- Проширењем дјелатности и у овој области задржаћемо квалитет услуга на високом нивоу- казао је Звицер.

Он је рекао и да ће у току 2022. кроз Програм развоја Пријестонице бити набављена и опрема за одржавање путне инфраструктуре на градском и сеоском подручју.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:06