Opstina Ulcinj / -INTERNET
30/04/2021 u 17:16 h
Марија ТомићМарија Томић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Функције подијелили, смијенили кадрове Форце

Потписано је и да сва упражњена мјеста у управним одборима предузећа, чији је оснивач СО Улцињ, а која су покривали кадрови Форце, попуне кадрови ДУА, СД и ДП
Нова владајућа коалиција у Улцињу у којој нема Нове демократске снаге Форца потписала је недавно нови коалициони споразум о вршењу власти у најјужнијој општини, који ће трајати до наредне године, односно до одржавања редовних локалних избора, сазнаје „Дан”. Споразум су потписали лидери партија ДП Фатмир Ђека, ДУА Мехмет Зенка,те предсједници одбора ДПС-а Сеад Осмаановић, СД Ћазим Хоџић , Бошњачке странке Муамер Рашчић.

Осим што је редефинисаним споразумом потврђено да ДПС-у припада мјесто предсједника Општине, а Демократској партији челна функција у СО, тим документом прецизирана је подјела остатка функција које су ранијим споразумом припадале Форци. Тако ће, како сазнајемо, ДПС- у припасти позиција помоћника секретара Скупштине и директорско мјесто у предузећу Водовод и канлализација, а ДУА ће у истом предузећу добити мјесто помоћника директора. Тој партији припало је и мјесто секретара Секретаријата за комуналне дјелатности и секретара Скупштине општине. Демократска партија добила је руководећу функцију у Агенцији за развој и РТВ Улцињ. Социјадемократе ће убудуће покривати мјеста главног менаџера Општине и секретара Секретаријата за урбанизам. Бошњачка странка делегираће своје кадрове на мјеста главног ревизора и помоћника главног менаџера. Потписано је и да сва упражњена мјеста у управним одборима предузећа, чији је оснивач СО Улцињ, а која су покривали кадрови Форце, попуне кадрови ДУА, СД и ДП. Такође, договорено је и да се одмах након потисивања споразма крене у смјену постојећих кадрова али до тога још није дошло.
Подсјетимо, дипломирани инжењер архитектуре и дојучерашњи главни градски архитекта Александар Дабовић изабран је недавно за новог предсједника општине Улцињ, а Хаџи Сулејмани на мјесто предсједника СО. Они су на тим функцијама замијенили Љора Нрекића, који је због навршених 67 година испунио услове за одлазак у пензију, и Илира Чапунија који је поднио оставку након што је његова партија Форца напустила владајућу коалицију.
Иначе, одборници нове владајуће коалиције СО Улцињ, без присутсва опозиције, већином гласова су недавно и из другог покушаја смијенили секретара Скупштине општине Ардита Цеку (Форца). На његово мјесто изабран правник Бесарт Ресулани из Демократске уније Албанаца. Нова скупштинска већина броји 21 одборника, односно; ДПС осам, ДП 5+1 ДСА, ДУА три, СД три и БС једног одборника. Са друге стране Форца је појачала опозицију за осам одборника, која уз два УРА и једног Перспективе сада укупно броји 12 одборника.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 18:13