/ - Фото: СИПА
14/12/2021 u 15:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Акција " Транспоретер": Пронађена тајна документа о крими-групама са Балкана

Тужилаштво је сада, како наводе, предложило да им притвор буде продужен за још два мјесеца

Криминална група која је недавно ухапшена у акцији "Транспортер" у Босни и Херцеговини због трговине дрогом, раскринкана је захваљући апликацији Скај. Неке особе из ове групе повезују се са шкаљарским кланом.

(ВИДЕО) Акција "Транспортер": Сарадници шкаљараца приведени тужиоцу, одузети већа количина дроге и луксузна возила

Како преноси портал Avaz, припадници групе у међусобној комуникацији у којој су договарали трговину дрогом, користили су надимке из познатог филма "Јужни ветар".

БиХ: Велика акција против групе повезане са шкаљарским кланом, ухапшено 10 особа

- Из извора блиских истрази откривено је да су чланови ове групе користили надимке из филма "Јужни ветар". Ухапшени Бојан Ц., који је иначе бивши савјетник у Министарству сигурности Босне и Херцеговине, коритио је надимак Црвени. Црвени је у филму краљ подземља, који контролише све везано за тржиште наркотика - преноси Avaz.ba.

(ВИДЕО) Досије доноси детаље акције "Транспортер": Како су пали сарадници шкаљараца

У полицијској акцији "Транспортер", прије мјесец дана ухапшени су осим Бојана Ц., Александар Н., Саша Р., Младен М., Иван Ј. и Драган К. Пре неколико дана, притвор је одређен и Петру Д. који се сам предао полицији у Сарајеву.

- У гаражи Петра Д. у Бања Луци, пронађено је нешто више од 300 килограма марихуане. Он тада није пронађен, али му је одређен притвор и он се сам у међувремену предао - преносе они и наводе да је двојица од седморо ухапшених у првој акцији, пристало на сарадњу са тужилаштвом Босне и Херцеговине.

(ВИДЕО- ФОТО) Група повезана са "шкаљарцима" куповала возила ради прања новца?

Тужилаштво је сада, како наводе, предложило да им притвор буде продужен за још два мјесеца.

- Код Бојана Ц. током претреса, пронађена су и поверљива документа, која се односе на нарко групе и организовани кримина на Балкану за која се још не зна одакле му - открили су истражитељи.

Курир.рс подсјећа да је заштићену апликацију Скај за комуникацију користила је и сурова криминална група Вељка Беливука и Марка Миљковића, који чекају почетак суђемња пред Специјалним судом у Београду за бројна тешка кривична дјела. Припадници клана су чак, како се сумња, преко Скаја међусобно размењивали језиве фотографије осакаћених жртава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 15:00