Албанска застава / - фото: Илустрација
06/03/2022 u 16:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Албаниjа преименовала улицу у коjоj се налазе амбасаде Русиjе и Србиjе

Наша генерациjа ће бити обиљежена овом крвавом руском агресиjом, а хероjског отпора Украjине треба памтити на нашим jавним мjестима - рекао jе градоначелник Тиране Ерион Велиаj

Албаниjа ће преименовати улицу у главном граду Тирани у коjоj се налазе руска и украjинска амбасада у "Слободна Украjина" како би одала почаст украjинском отпору рату, рекао jе градоначелник у недjељу. 

Откако jе Русиjа извршила инвазиjу на Украjину, чланица НАТО-а Албаниjа придружила се другим европским земљама у увођењу економских санкциjа и забрани руских авиона из свог ваздушног простора.

- Наша генерациjа ће бити обиљежена овом крвавом руском агресиjом, а хероjског отпора Украjине треба памтити на нашим jавним мjестима - рекао jе градоначелник Тиране Ерион Велиаj за Реутерс.

Улица jе раниjе носила име по Доники Кастриоти, коjа jе била супруга албанског националног хероjа Скендербега. У улици се налазе и амбасаде Србиjе и Косова.

Градоначелник Велиаj jе рекао да ће ново име бити подсjетник за особље руске амбасаде.

- Руси ће морати да раде, живе и добиjаjу пошту на адреси Слободне Украjине. 

Русиjа своjе акциjе у Украjини назива "специjалном операциjом" за коjу каже да ниjе осмишљена да окупира териториjу, већ да уништи воjне капацитете нjеног jужног сусjеда и зароби оно што сматра опасним националистима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 08:58