Ивица Дачић / - (фото:TANJUG/AP)
21/10/2021 u 17:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Дачић: Грчка неће признати Косово

Додаје да му је архиепископ пружио уверавање да је позиција Грчке, бар што се тиче православне цркве, односно Архиепископије, по питању КиМ веома стабилна

Предсједник Народне скупштине Србије Ивица Дачић искористио је посјету Атини за билатералне сусрете са грчким колегом Константиносом Тасоуласом, Архиепископом атинским Јеронимом II и сада шефом опозиције, а некадашњим премијером Грчке, Алексисом Ципрасом који су му потврдили да Грчка неће признати једнострано проглашену независност Косова.

 - И представници власти, односно председник парламента, шеф опозиције, архиепископ, сви говоре исто, а то је да Грчка неће признати једнострано проглашену независност Косова. На нама је да ту тему стално држимо активном, односно да постављамо ту врсту питања јер је то за нас од великог значаја - казао је Дачић, јавља Танјуг.

Предсједник парламента, који у Атини учествује на конференцији предсједника Парламента у организацији Савјета Европе, казао је да је архиепископ Јероним веома важна личност не само у православном свијету, већ и у друштвеном животу Грчке.

 - У отвореном разговору архиепископ Јероним ми је рекао да он сматра да је Косово поље, како КиМ у Грчкој зову, важно за Србе као што је за Грке Акропољ -  казао је Дачић.

Додаје да му је архиепископ пружио уверавање да је позиција Грчке, бар што се тиче православне цркве, односно Архиепископије, по питању КиМ веома стабилна.

Говорећи о састанку са предсједником Хеленског парламента Тасусоуласом, Дачић каже да су договорили и да до краја године његов грчки колега дође у посјету Србији јер је, како додаје, потребно да се одржи заједничка сједница двије комисије за сарадњу парламената Србије и Грчке.

Осврћући се на свој састанак са сада шефом опозиције Ципрасом, Дачић каже да је он велики његов пријатељ и пријатељ предсједника Александра Вучића и додаје да су са њим имали добру сарадњу док је био премијер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

08. decembar 2021 06:18