/ foto ilustracija
18/09/2023 u 18:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dačić: Zemlje UN osuđuju ponašanje Prištine

Dodao je da će na marginama Generalne skupštine UN biti veoma značajnih susreta, prije svega predsjednika Vučića, ali ostaje da se vidi da li je moguće doći do nekakvog napretka

Ponašanje Aljbina Kurtija i njegovo odbijanje da dođe do napretka u dijalogu Beograda i Pirštine ne nailazi na podršku, već na značajnu osudu velikog broja zemalja članica Ujedinjenih nacija, izjavio je za Kosovo onlajn u Njujorku ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić .

Dačić je prenio da je tokom radnog doručka sa ministrima spoljnih poslova sa Zapadnog Balkana, šefica slovenačke diplomatije Tanja Fajon pokrenula pitanje dijaloga i stavova Aljbina Kurtija sa poslednjeg sastanka, piše Kosovonline.

- To ne nailazi na podršku, naprotiv. Na značajnu osudu velikog broja zemalja članica UN nailazi njegovo ponašanje i odbijanje da se dođe do napretka u dijalogu, koji je sa naše strane uslovljen formiranjem ZSO, što je potpsano još prije 10 godina- rekao je Dačić.

Dodao je da će na marginama Generalne skupštine UN biti veoma značajnih susreta, prije svega predsjednika Vučića, ali ostaje da se vidi da li je moguće doći do nekakvog napretka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. oktobar 2024 09:00