Milorad Dodik / foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
02/04/2024 u 23:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik najavio tužbu protiv američke vlade zbog sankcija pojedincima u RS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Banjaluci da je na sastanku vladajuće koalicije u RS dogovoreno da se obezbijede sredstva i pronađe najeminentnija advokatska kuća u SAD da tuži američku vladu zbog toga što su uvođenjem sankcija ugrožena osnovna ljudska prava pojedinaca u RS.

- Što se nas tiče, stavili smo tačku na sankcije. Neka pričaju šta hoće, mi nemamo vremena da se bavimo time niti to želimo - rekao je Dodik novinarima poslije sastanka lidera vladajuće koalicije, pozvavši i medije iz RS da „prestanu da pišu bilo šta o tome“.

Potom je na društvenoj mreži Iks (X) napisao da je „suvišna svaka priča o sankcijama“, pozvavši sve da „prestanu komentarisati bilo šta“.

- To za nas u Srpskoj nije tema, jer upravo oni koji ruše međunarodni poredak i vladavinu prava žele da nam to bude top tema - naveo je Dodik.

Ocijenio je i da je današnja izjava poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Sanje Vulić u parlamentu BiH bila nepotrebna i u „funkciji onih koji žele o tome da spekulišu“.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je danas da će se poslanici te stranke u parlamentu BiH solidarisati sa kolegama, koji, zbog američkih sankcija, ne mogu da primaju plate preko računa.

- Nas šest poslanika, svi damo po hiljadu konvertibilnih maraka (oko 500 eura). Je li mislite da ćemo pustiti da sprski član Predsjedništva (Željka Cvijanović) bude bez plate, nema teoretske šanse - kazala je Sanja Vulić za novinsku agenciju Srna.

Ocijenila je da su američke sankcije pojedincima „uskraćivanje života i zločin bez kazne i presedana“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 09:41