/ - SRDJAN BOLJEVIC
19/09/2022 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dodik: Sa muslimanima ne možemo imati zajedničke škole i udžbenike

Dodik je rekao da je Republika Srpska zahvalna Putinu za maksimalnu dosljednost u očuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u intervjuu za rusku agenciju Tas opravdavao je rusku invaziju na Ukrajinu i uporedio situaciju u Ukrajini i BiH.

Takođe je rekao da RS "sa muslimanima" ne može imati zajedničke škole i udžbenike.

Na pitanje kakva je danas situacija o pitanju mogućeg referenduma o izlasku Republike Srpske iz BiH, Dodik je rekao da RS ostaje pri toj poziciji i da je još više nezadovoljna BiH, ali i da ta ideja čeka na odgovarajući trenutak.

-Naša težnja ka Srbiji je prirodna. Slična situacija je sa Rusima u Ukrajini, kojih je u toj zemlji 15 miliona i kojima je rukovodstvo te zemlje zabranilo ruski jezik. Zato je ‘specijalna operacija’ Rusije u Ukrajini opravdana zaštitom prava svog naroda. Tako i mi ovdje - sa muslimanima ne možemo imati zajedničke škole, zajedničke udžbenike, naveo je Dodik.

Dodik je rekao da je Republika Srpska zahvalna Putinu za maksimalnu dosljednost u očuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, istakavši da Rusija nikada od njega nije imala nikakve političke zahtjeve.

Republika Srpska, istakao je Dodik, želi da sa Rusijom proširi i kulturnu saradnju, navodeći da je u Banjaluci u toku izgradnja Rusko-srpskog pravoslavnog centra za koji se nada da će u bliskoj budućnosti biti završen, kao i da će predložiti Putinu da posjeti Banju Luku kada centar bude završen, prenijela je Srna.

Dodik: Krajnji cilj je Republika Srpska kao nezavisna država

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 11:04