/ - МУАМЕР ЗУКОРЛИЋ/ - ПЕИНТСКРИН
16/11/2021 u 13:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Комеморација Зукорлићу у Скупштини Србије, очекује се обраћање Вучића

"За муфтијом су плакали не само Бошњаци већ и Срби"

За сутра је најављен комеморативни скуп Муамеру Зукорлићу у Народној скупштини Републике Србије, јавља Blic.rs.

Најављено је и обраћање предсједника те државе Александра Вучића.

Преминуо Муамер Зукорлић

Др Јахја Фехратовић као народни посланик испред Странке правде и помирења, у име породице Зукорлић и у своје лично име захвалио је на подршци колегама из Народне скупштине Републике Србије коју су претходних дана упућивали минутом ћутања, доласком на последњи испраћај Зукорлића, на саучешћеу Нови Пазар и у Орље код Тутина као и на свему што су, истиче, ових дана показали.

-Доказујући да је политика Странке правде и помирења коју је академик муфтија Муамер Зукорлић промовисао у претходном периоду заиста дала резултате. Политика која нас је и довела овде била је мисија и визија нашег рахметли предсједника. То је политика у којој је општа добробит за све грађане Републике Србије, општа добробит за све народе и општа добробит за Балкан и регио- рекао је он.

То је, истиче, политика која је остављена у аманет.

-Нама који смо годинама учили уз њега, стасавали и разумевали све ове односе. Поред захвалности свима вама, институцијама представничке и извршне власти желим се захвалити и свим припадницима не бошњачког народа, посебно припадницима српског народа који су на сваки могући начин исказали поштовање рахметли академику муфтији Муамеру Зукорлићу. Као што је рекао наш предсједник Усаме Зукорлић, за муфтијом су плакали не само Бошњаци већ и Срби- навео је он.

Наглашава да се на џенази у Новом Пазару, након много деценија, уз присуство великог броја не бошњачког народа видјело опште јединство.

-Наших суграђана, Срба из Новог Пазара, Тутина, Сјенице али и Рашке, Краљева и њима се посебно захваљујем. Оно што још желим казати да је у овом пленуму претходних пет година академик муфтија Муамер Зукорлић настојао своју универзалну мисао, мисао да само као вјерујући људи у Бога можемо доприњети оздрављењу цјелокупног друштва и побољшању наших односа кроз прожимање кроз културу мира и разумијевања и разбијања страхова и стереотипа- казао је.

Истиче и поштовање којег су народни посланици одавали академику Зукорлићу за све изговорено.

-Он је допринео томе да и ми Бошњаци који живимо у Републици Србији, као њени грађани, почнемо изнова мјењати своје ставове у погледу наше заједничке државе. Почињемо изграђивати један однос који је у потпуности усмјерен на то да једино на начин разградње свих страхова, стереотипа, свега што је претходних деценија оптерећивало те односе можемо заједно изградити нашу земљу и заједно ићи путем просперитета-каже он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 15:48