/ - Фото: Твитер
05/05/2022 u 09:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kурти са Вучићем за истим столом: Руска агресија повећала неслагања Kосова и Србије

Приштина остаје посвећена дијалогу са Београдом ради постизања споразума у чијем је средишту узајамно признање, истакао је Курти

Kосовски премијер Аљбин Kурти изјавио је ноћас у Берлину да је недавна руска агресија на Украјину повећала неслагања Србије и Kосова, али да Приштина остаје посвећена дијалогу са Београдом ради постизања споразума у чијем је средишту узајамно признање.

- Недавна руска агресија на Украјину повећала је наша неслагања. Али ми остајемо посвећени принципијелном дијалогу са Србијом ради постизања споразума у чијем је средишту узајамно признање. Вечерашња рунда разговора одржана је у палати Борсиг у Берлину током радне вечере- написао је Kурти на Твитеру.

Kурти је уз ту поруку објавио фотографију на којој се види како сједи за столом са предсједником Србије Александром Вучићем и специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Претходно је Лајчак објавио да су њих тројица разговарали о наставку бриселског дијалога током неформалне радне вечере, у организацији њемачког канцелара Олафа Шолца, и да ће дискусије бити настављене 13. маја на нивоу главних преговарача Београда и Приштине, Петра Петковића и Бесника Бисљимија.

- Поздрављам прилику за разговор током неформалне вечере о дијалогу са премијером Kуртијем и предсједником Вучићем у Берлину. Захвалан сам њемачкој влади на домаћинству. Наставићемо дискусију на нивоу главних преговарача 13. маја- написао је Лајчак на Твитеру.

Њемачки канцелар Шолц се раније данас одвојено састао са Kуртијем, Вучићем и Лајчаком, у покушају да оживи дијалог Београда и Приштине.

Уочи радне вечере, Вучић, Kурти и Лајчак су заједно разговарали са специјланим њемачким изаслаником за Западни Балкан Мануелом Сарацином.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 18:16